18 octombrie, 2016

Mancare de praz cu masline (de post)

Cand vine vorba de pregatirea acestei mancari, nimic nu poate fi mai simplu, doar se toaca toale legumele si se pun la calit in putin ulei si apa. Se mai potriveste gustul si pentru culoare si savoare se adauga putina pasta de tomate. Vedeta acestui preparat este maslina, ma rog, maslinele....caci se pun mai multe. Sunt bune cele negre, mai mici sau Kalamata, sa-si lase din gustul sarat si aroma specifica in mancarea dulceaga.
Mancarea de praz cu masline o putem servi simpla cu o salata alaturi sau o asociem cu putina carne de pui....alegerea ramane a noastra...




Ingrediente
1 kg praz
1 ceapa
1 ardei gras
2-3 linguri generoase de pasta de tomate
200 gr masline
3-4 linguri de ulei
sare si piper dupa gust
2-3 frunze de dafin
patrunjel verde

Preparare

  • prazul se curata de frunzele de la suprafata si se spala bine apoi se taie rondele nu prea groase
  • ceapa se curata si se toaca marunt
  • ardeiul se spala si se toaca cubulete
  • se pune ulei intr-o cratita sa se incinga si se pune ceapa si ardeiul sa se caleasca, apoi se adauga si prazul
  • se calesc legumele pentru cateva minute apoi am adaugat putina apa, cam 100 ml, putina sare si piper, foile de dafin, am acoperit cratita si am lasat sa fiarba bine 
  • nu dureaza mult, 15-20 min si legumele sunt moi, se adauga pasta de tomate si maslinele
  • se potriveste gustul de sare si piper
  • se mai lasa 5 minute sa fiarba dupa care se opreste focul si se adauga patrunjelul verde
Simplu, bun si vesel! Preparatul perfect!



Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu