20 mai, 2016

Negresa cu nuca si glazura

Prajitura “Negresa” este desertul copilariei noastre. Nu cred că exista vreun copilas care sa nu fi savurat Negresa pregatita de mamică sau de bunică.
Astazi o să pregătesc prajiturica “Negresa”, o reteta usoara, dar cu cateva mici secrete pe care le voi impartasi cu voi. Va invit sa incercati si voi sa o pregatiti pentru cei dragi.

Reteta video o puteti urmari chiar acum!





Ingrediente 

200 gr faina
360 gr zahar
4 oua
250 ml apa
2 linguri de cacao
200 gr ciocolata
200 gr unt/margarina
150 gr nuca taiata marunt cu cutitul
esenta de rom
un plic de praf de copt (10 gr)
un praf de sare




        Preparare
Într-o cratiţă se pun la foc untul/margarina, apa, zaharul si cacao. Se dă în clocot compozitia obtinuta, dupa care se lasă să se racească. Din această compoziţie se separă 15 linguri, urmând ca în aceasta, spre finalul reţetei să se topească ciocolata, pentru o forma glazură.
Galbenuşurile se separă de albuşuri, urmând ca cele din urmă să fie bătute spumă cu un vârf de sare.

Când prima compoziţie s-a răcit, se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, încorporându-se treptat, albuşurile bătute spumă, esenţa de rom, praful de copt si făina. Se amestecă uşor încorporandu-se toate ingredientele. Se adaugă nuca tăiată mărunt.

Se unge tava (26x21 cm) cu ulei şi se tapetează cu făina. Se toarnă compoziţia în tava şi se introduce la cuptor pentru 25-30 min pentru a se coace, dar cel mai bine faceti testul cu scobitoarea.

După coacere se lasă să se răcească şi se adaugă glazura.





14 comentarii:

  1. Va multumesc pentru reteta. Am facut o, foarte buna😘😘😘 va urmaresc cu drag retetele! Zi faina va doresc!😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru cuvintele minunate! Imi dati incredere sa marg mai departe. O zi frumoasa frumoasa va doresc!

      Ștergere
  2. Felicitari- inca o data pentru bucuria, simplitatea si modul de prezentare al retetelor. Mult succes in continuare😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super!!! Neaparat trebuie sa o fac!! Multumim pentru retete.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum am glazurat prăjitura ! Arata minunat! Soțul si cea mica sunt la joaca , nu stiu ce surpriza ii asteapta ;) multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Cineva are prajitura buna in aceasta searaaaaa!!!! Super!!! Felicitari si o seara frumoasa si dulce!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga farfurie vesela i-ti multumesc ca existi.I-ti doresc bani multi si zile dulci!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult, Mihaela! Si eu iti doresc la fel! Te pup, Dana.

    RăspundețiȘtergere
  8. acum am bagat-o si eu in cuptor,astept rezultatul....un an plin de realizari va doresc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumescu mult, Alina! Un an bun iti doresc si eu si multa sanatate! Si sper sa iti placa prajitura!

      Ștergere
    2. e exceptionala,acum o fac din nou :)

      Ștergere
  9. Toate ati facut reteta dar niciuna nu cred ca ati citit atent��E cu unt sau margarina? La ingrediente avem unt si la preparare margarina?��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scrie destul de clar la inceput unt/margarina adica la alegere, tradus pt tn ;)

      Ștergere