19 aprilie, 2016

Salata de boeuf cu carne de pui

Nu-i sarbatoare in casa romanului si sa nu fie salata de boeuf pe masa acestuia. Salata de boeuf a intrat in sufletul nostru pentru ca este foarte buna, un amestec interesant de legume fierte, altele murate, cu sau fara carne, dar cu maioneza de casa, caci romanul nu prea se incurca cu borcanele decolorate si fara gust de maioneza din supermarket. Desi de cele mai multe ori prepar aceasta salata fara carne, pentru ca se poate si asa, astazi am decis sa folosesc totusi piept de pui, dar puteti folosi carne de vita, porc sau curcan.

Prepararea salatei de boeuf o puteti urmari acum!!!




Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii
  • 500 gr morcovi
  • 350-400 gr castraveti dulci-acrisori
  • 200 gr gogosari acri
  • 50 gr mustar
  • 1 piept de pui
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare
  • mai puteti pune radacina de telina si de pastarnac...curatate si fierte cu morcovii, eu nu am avut in casa, dar de obicei pun pentru ca sunt aromate
  • mazare nu pun pentru ca mi se pare ca schimba gustul salatei mai repede, mi se pare ca salata se acreste...dar tine de gusturi si de obiceiuri.....puteti pune dupa cum va place

Pentru maioneza de casa 


  • 1 galbenus de ou crud
  • 1 galbenus de ou fiert tare
  • 350 ml ulei
  • 1 lingurita mustar
  • 1-2 lingura zeama de lamaie
  • sare
Preparare
  • Cartofii de pun la fiert in coaja. Dupa fierbere se curata de coaja si se taie cubulete.
  • Morcovii se curata de coaja si se pun la fiert. Dupa fierbere se taie cubulete.
  • Carnea de pui se pune la fiert cu putina sare, cateva boabe de piper si 2 frunze de dafin. Dupa fierbere se lasa sa se raceasca si se taie cubulete.
  • Castravetii si gogosarii se taie cubulete, dar inainte de a se amesteca cu restul ingredientelor se scurg de zeama intre palme.
Maioneza se pregateste amestecand/mixand cele doua galbenusuri cu un praf de sare, o lingurita de mustar si uleiul se incorporeaza treptat. Se emulsioneaza totul mixand. Se adauga si putina zeama de lamaie.

Asamblare
Se amesteca cubuletele de cartofi, morcovi, carne, castraveti si gogosari. Se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca bine cu maioneza si putin mustar.
Se tine la frigider pana in momentul servirii.
Se orneaza cu maioneza si legume colorate sau dupa cum ne pricepem mai bine.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu