05 aprilie, 2016

Papricas cu carne de pui si galuste de faina

Nu prea stiu ce sa va spun desper aceasta mancare astazi, in afara faptului ca este  GROZAVA. Este foarte simplu de pregatit, la fel si galustele de faina. Sora mea iubeste mancarea asta si mama o pregateste destul de des pentru ea, dar galustele nu le mai fierbe separat, le adauga direct in mancare, si le fierbe impreuna pentru 10 min. In acest mod ies mai mult niste fasii, si indiferent de forma este o mancare buna.




Ingrediente
  • carne de pui (3 pulpe de pui, 2 aripi, spate de pui)
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 4 catei de usturoi romanesc
  • sare si piper
  • 1 lingura de boia dulce
  • 3-4 rosii (sau rosii decojite in suc propriu)
  • 2 linguri de ulei
  • patrunjel verde
pentru galustele de faina 
  • 1 ou
  • sare
  • faina cat cuprinde 
  • 1 lingura de apa minerala
*daca vreti mai multe galuste folositi doua oua

Preparare
Carnea de pui o trec prin flacara de la aragaz petru ca avea multi fulgi, apoi o spalam bine, o portionam in bucati mai mici si o pun sa se rumeneasca in putin ulei. Intoarcem carnea pe toate partile. Dupa ce s-a rumenit si nu mai are sange o scoatem pe o farfurie.
In grasimea lasata de carne adaug ceapa tocata marunt sa se caleasca, dar am adaugat si putina apa, sa fiarba mai mult decat sa se prajeasca.
Peste ceapa am pus si ardeiul gras tocat marunt.
Cand ceapa si ardeiul s-au fiert adaug o lingura de boia dulce de ardei si amestec, avand grija sa nu o ard. Adaug apa si pun carnea la loc sa fiarba bine, aprox 30 min.
Condimentam cu sare si piper.
Cand mancarea este aproape gata formez galustele de faina.
Pun apa cu sare la fiert intr-o oala.
Bat bine albusul cu un praf de sare, adaug faina treptat, amestecand, apoi si galbenusul.
Pun o lingura de apa si mai adaug faina treptat pana compozitia capata o consistenta densa, dar care inca curge de pe tel.
Cu o lingurita inmuiata in apa fierbinte pun din compozitia pregatita si le las sa fiarba pentru 10 min la foc potrivit.
Rosiile le taiem marunt si le adaugam peste carnea ce fierbe.
Dupa ce galustele au fiert le scurgem de apa si le adaugam in mancare. Mai lasam sa fiarba impreuna pentru 5 min si la final garnisim cu patrunjel verde.

O mancare delicioasa pe care va invit sa o pregatiti si voi.

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Va doresc o zi minunata, plina de soare si nu uitati sa fiti veseli!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu