22 aprilie, 2016

File de peste pane

Peste doua zile sunt Floriile si se poate manca peste si pentru ca am cateva retele pe blog cu peste pregatit la cuptor, cu legume, in hartie de copt, m-am gandit ca si aceasta varianta v-ar putea placea, noua cu siguranta ne place. Pestele pregatit astfel poate fi servit atat cald cu putin piure alaturi si o salata sau ....uneori intre mese mai iau cate o portie, chiar daca este rece, pentru ca mananc putin la o masa si atunci cand mi se face foame intre mese mai iau o gustare mica.

Este foarte simplu de pregatit asa cum puteti urmari si voi chiar aici!!!





Ingrediente
1 kg file de cod sau alt peste care va place
2 oua
sare, piper si boia de ardei dulce
faina
pesmet
ulei pentru prajit


De pregatit este mai mult decat simplu, pestele se lasa sa se dezghete, se spala, se tamponeaza cu un prosop de hartie. Se portioneaza in bucati mai mici decat palma si se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Se lasa la frigider pentru 30 min sa-si ia gust.

Ouale se bat bine cu sare si putina boia de ardei dulce.
Se pune o tigaie pe aragaz cu ulei de vreo doua degete sa se incalzeasca.
Bucatile de peste se dau prin faina, apoi prin oul batut si prin pesmet, Se acopera bine cu pesmet pe toate partile si se pune la prajit in uleiul incins. Focul nu trebuie sa fie nici mic, pentru ca nu va iesi crocant la suprafata, dar nici mare, sa se arda pesmetul iar la interior sa fie crud, la foc mediu potriviti flacara. Nu se inghesuie multe bucati de peste in tigaie pentru ca trebuie intors si nu vrem sa se rupa.

Pestele prajit se scoate pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Este foarte bun, in interior pestele ramane fraged, iar la suprafata este acoperit de crusta delicioasa.

Va indemn sa pregatiti si voi astfel pestele din cand in cand pentru ca este delicios.

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu