14 iunie, 2014

Dovlecei umpluti cu carne si verdeata

Vara este anotimpul in care folosim legume si verdeata din plin. Nimic nu se compara cu gustul si culoarea legumelor de vara, prospetimea si aromele sunt nelipsite, pietele abunda in produse proaspete, la fel si gradinile gospodarilor.
Am pregatit astazi dovlecei umpluti cu carne si verdeata, un preparat de vara, gustos si aratos!!!
Urmariti reteta video chiar aici!!!




Ingrediente
5-6 dovlecei
500 gr carne tocata amestec (porc si vita)
3 linguri de orez
250 ml suc de rosii
patrunjel si marar, tocat marunt
2 cepe verzi, de marime medie, tocate marunt
2 morcovi dati pe razatoarea mica
2 linguri de faina
crengute de cimbru si tarhon proaspat
2-3 linguri ulei
sare si piper, dupa gust

Preparam astfel

  • dovleceii ii spalam, le taiem capetele, daca sunt prea lungi ii taiem pe jumatate si ii scobim cu lingurita
  • amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul, 5-6 linguri de sos de rosii, marar si patrunjel, sare si piper
  • scobim cu o lingurita dovleceii, le indepartam centrul/miezul, formam niste paharute
  • cu amestecul pregatit umplem dovleceii
  • amestecam faina cu sosul de rosii ramas 
  • intr-un vas termorezistent punem 2-3 linguri de ulei, asezam dovleceii si adaugam sosul de rosii peste acestia
  • completam cu apa, aproape sa acopere dovleceii
  • asezam crengutele de cimbru si tarhon printre dovlecei
  • punem tava in cuptor 45-50 min, pana cand carnea si orezul s-au fiert, iar dovleceii s-au rumenit.
  • dupa ce scoatem tava din cuptor, garnisim cu patrunjel si marar taiat marunt,

Un preparat vesel, plin de culoare si de aroma verdeturilor proaspete!!!

Va multumesc pentru vizita pe site si va mai asteptam pentru alte retete delicioase!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu