27 iunie, 2014

Budinca de dovlecei

Un preparat de sezon, o reteta simpla pregatita cu dovlecei proaspeti si buni.
O reteta rapida pe care o impartasim si voua in filmul ce urmeaza!!!

Ingrediente


  • 3 dovlecei (1 kg)
  • 3 oua
  • 150 gr branza telemea data pe razatoarea mare
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri de faina
  • ½ plic praf de copt
  • Patrunjel si marar
  • ½ lingurita sare
  • Piper
  • 50 gr cascaval


Preparare
  •  Dovleceii se spala, se taie capetele (daca sunt mari, se curata de coaja si de seminte) si se rad pe razatoarea mare
  • Se sareaza, se amesteca bine, se lasa 30 min sa-si lase zeama
  • Se storc bine de excesul de apa, apoi se amesteca pe rand cu branza, ouale, smantana, apoi verdeata tocata marunt, se condimenteaza dupa gust cu sare (daca branza nu are suficienta sare) si piper dupa gust.
  •  Amestecam faina cu praful de copt si omogenizam.
  • Pregatim o tava (20x30 cm), tapetam cu hartie de copt, turnam aluatul si nivelam bine.
  • Presaram cascaval ras.
  • Tava merge in cuptorul preincalzit pentru 35 min la temp potrivita.
  • Se lasa sa se raceasca pentru a fi portionata.





Un preparat simplu si foarte gustos!!!

Pana la reteta viitoare va dorim farfurii vesele si mult soare!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu