12 mai, 2014

Fusilli cu sos ragu la cuptor

Pastele fusilli cu sos ragu la cuptor, un rasfat cu arome incantatoare. Nu stiu cine a inventat sosul ragu, dar amestecul bogat de legume, carne, condimente si vin, mai ales vin, iti trezesc toate simturile.

Urmariti reteta video si gatiti si voi!!!






Ingrediente

500 gr paste fusilli
500 gr carne tocata amestec (porc si vita)
o radacina de telina rasa (aprox 100 gr)
2 morcovi dati pe razatoare
2-3 cepe verzi / 150 gr ceapa uscata
200 ml vin alb, si unde-i vin e si buna dispozitie
300-400 ml sos de rosii
frunzulite verzi de oregano
sare, piper, cimbru, busuioc si rozmarin
putin ulei

Preparare

Punem pastele la fiert in apa cu sare si doi stropi de ulei, respectand instructiunile de pe ambalajul acestora.

Sosul ragu
Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam telina si morcovul sa se caleasca putin, dupa care adaug si ceapa verde taiata marunt.
Cand legumele incep sa se inmoaie, se pune carnea, vinul si condimentele. Cand carnea s-a gatit punem si sosul de rosii, continuand calirea pana cand compozitia incepe sa se lege.


Pastele se scurg de apa si se amesteca cu sosul ragu, apoi se pun intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si se coace in cuptorul incins pentru 10-15 min, la 150 grade.


\
O farfurie vesela, plina de culoare si de savoare!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu