05 martie, 2014

Pangasius cu sos alb de vin

File de peste cu legume si sos alb de vin, un preparat foarte sanatos, dar deosebit de gustos. Puteti inlocui acest tip de peste pangasius (destul de controversat, dar si castravetii spaniolilor au fost pusi la zid sau carnea de cal, etc, subiecte care fac valva, si nu intotdeauna adevarate) cu alte tipuri care va plac, iar sosul de vin este incredibil de delicios si completeaza perfect pestele.

Urmariti filmul de mai jos pentru a afla detaliile pregatirii







Ingrediente

1 kg file pangasius
400 gr legume congelate (conopida, brocoli, morcov)
ulei
sare, piper, rozmarin, usturoi granulat, boia dulce
zeama de lamaie


Ingrediente pentru Sosul alb de vin



50 gr unt
1 lingura rasa de faina
50 ml vin alb
1 galbenus de ou
zeama de la o jumatate de lamaie
sare, piper


Preparare

Punem legumele congelate intr-un bol, adaug putin ulei, sare, piper proaspat macinat si rozmarin uscat.
Le asez intr-o tava si le pun in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 15 min. Nu adaug apa, pentru ca acestea fiind congelate isi vor lasa apa.

Intre timp pregatesc un sos marinat pentru peste din urmatoarele ingrediente:
ulei, sare, piper, usturoi granulat (1 lingurita), boia dulce (1 lingurita), rozmarin (1 lingurita) si zeama de la jumatate de lamaie.
Pun acest sos peste fileurile de peste decongetate si spalate bine, avand grija sa distribui foarte bine sosul pe fiecare bucata de peste.

Dupa ce legumele au stat in cuptor 15 min (inca nu sunt gatite complet) adaug fileurile de peste (taiat in portii mai mici) peste legume.
Introduc totul la cuptor pentru inca 15 min, nu mai mult pentru ca se va usca pestele si nu va mai avea nici un gust.

Foarte important! Nu lasati pestele decat 15 min in cuptorul incins (altfel va iesi o iasca uscata si fara gust).

Intre timp prepar sosul alb de vin astfel:
Intr-o cratita pun untul sa se topeasca, adaug faina si amestec viguros cu un tel, adaug vin si las sa fiarba si sa se lege, condimentez cu sare si piper. Daca este prea gros mai pun apa. Dupa 10 min, timp in care a fiert la foc mic adaug galbenusul si omogenizez bine. Sting focul si adaug zeama de lamaie.


O reteta rapida, un preparat foarte gustos!



Pofta buna!!!

Urmariti blogul si  canalul nostru de pe YouTube, pentru alte retete savuroase si sanatoase!  Daţi like retetelor care va plac si inveseliti-va si voi farfuriile !
Asteptam sugestiile voastre pe adresa farfuriavesela@gmail.com.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu