01 noiembrie, 2019

Sunca de casa

Nu prea am cuvinte sa va descriu sunca aceasta pentru ca este atat, dar atat de buna inca nu veti mai cumpara din magazine. Se pregateste si atat de simplu. Am luat fleica de la macelarie (adica bucata de carne de pe burta porcului, pentru ca este plata si poate fi rulata cu usurinta, iar condimentele, cu cat mai multe cu atat mai bine.












Ingrediente
aprox 2 kg de fleica (carne de porc de pe burta, daca are si sorici si mai buna)
sare
piper
cimbru
busuioc
boia dulce si afumata
2 linguri miere
3 linguri ulei
usturoi granule
4 catei de usturoi
2 linguri otet balsamic


Condimentele se amesteca si se freaca si maseaza bucatile de carne.
Se lasa intr-un vas acoperit chiar s doua zile la frigider.
Se ruleaza bine, se leaga cu sfoara si se pun intr-o tava micuta.
Se acopera cu alta hartie de copt si se pun la cuptor la temperatura mica 160-170 gr C pentru 2 ore.
Se indeparteaza hartia si se continua coacerea pentru inca doua ore.
Este bine gatita atunci cand o furculita sau un bat de frigarie patrunde cu usurinta in rulou.
Se scoate din tava, se lasa sa se raceasca si se poate pastra in frigider.

















Un comentariu:

  1. Buna,

    Multumesc tare mult pentru reteta, am facut astazi pentru prima oara, exceptional de gustoasa si usor de facut.

    Toate cele bune,
    Ancuta

    RăspundețiȘtergere