30 august, 2019

Prajitura cu fructe de vara

Simplu si bun si fara prea multe pretentii. Asa imi plac mie deserturile. Cele care se pregatesc repede si sunt si bune. Si inca ceva...daca nu aveti timp sa coaceti prima data jumatate de aluat....puteti pune tot aluatul in tava si fructele deasupra si coaceti prajitura intr- singura repriza.


Prajitura cu fructe de vara


Prajitura cu fructe de vara






Ingrediente
3 oua
200 grame smantana cu 12% grasime sau iaurt
160 grame zahar
10 grame praf de copt
2 plicuri x 10 gr zahar vanilinat
100 ml ulei vegetal
170 grame faina
2 nectarine, cateva prune...sau caise, piersici, afine, zmeura...
un praf de sare

Am separat albusurile de galbenusuri. Peste albusuri am pus un praf de sare si le-am spumat spuma tare folosindu-ma de mixer. Imi aduc aminte de vremurile cand nu aveam mixer si foloseam un tel cu arc si ma punea mama sa fac bezea....imi amorteau mainile de atata spumat, iar bezeaua era buna numai cand intorceam castronul deasupra capului si bezeaua statea la locul ei in castron.


 Am pus apoi un plic de zahar vanilinat
 si treptat zaharul tos.
 Apoi am mixat galbenusurile cu uleiul
 si cu smantana
 Peste bezea am pus amestecul cu galbenusuri
 si la final praful de copt
 si bineinteles am incorporat faina.
 Intr-o tava patrata cu latura de 28 cm am turnat jumatate din aluat si l-am pus la copt, in cuptorul preincalzit la 150-160 gr C si l-a, copt cam 15 min
 Cant timp blatul este la copt am pregatit fructele, le-am spalat si le-am portionat

 Le-am amestecat cu celalat plic de zahar vanilinat
 si le-am asezat peste blatul scos din cuptor, dupa care am turnat peste ele restul de aluat incercand sa-l distribui in toata tava. Am pus iar la copt prajitura, tot la foc mic pentru inca 15 min, dar la final am facut testul cu scobitoarea si am lasat prajitura sa se raceasca in cuptor.
 Se pudreaza cu zahar si se serveste cu multa voiosie.

Prajitura cu fructe de vara

Prajitura cu fructe de vara








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu