16 noiembrie, 2018

Chifle dulci cu crema de vanilie

Am inceput pregatirea deserturilor cu aluaturi ce necesita framantare. Nimic nu e mai frumos decat parfumul de aluat dulce copt in cuptor. Casa capătă caldura si aroma îmbietoare.
Chiflele acestea sunt delicioase călduțe sau reci alaturi de o ceasca de ceai. Le-am glazurat atat pentru a fi mai interesante din punct de vedere estetic cat si pentru gust.









Ingrediente

Crema 
500 ml lapte
150 grame zahar
30 grame amidon
2 oua
8 grame zahar vanilat Burbon
30 grame unt
un praf de sare


Aluat 
250 ml lapte
100 grame zahar
1 ou +1 pentru uns deasupra
7 grame drojdie uscata
100 grame unt
450 grame faina
1/3 lingura sare


Glazura
150 grame zahar pudra
zeama lamaie sau lapte


Se pregateste crema pentru ca are timp apoi sa se si raceasca.
Se pune astfel laptele la incalzit. Nu se fierbe, doar se incalzeste foarte bine.

 Ouale se amesteca cu un praf de sare si cu zaharul, dupa care si cu amidonul.

 Cand laptele s-a incalzit se toarna in fir subtire peste compozitia cu oua si se amesteca energic pentru a nu se forma o omleta dulce.
 Se pune compozitia la loc in cratita si se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa.
 Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat si untul si se amesteca si aceste doua ingrediente in crema obtinuta.
 Se acopera crema cu o folie alimentara de plastic si se lasa sa se raceasca.

Se pregateste aluatul amestecand faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata.
 Treptat se incorporeaza ingredientele lichide si am inceput cu oul si cu untul topit
 Se incorporeaza treptat si laptele caldut.
 Se framanta foarte bine aluatul. Cu cat este mai bine framantat cu atat chiflele vor fi mai pufoase.
Daca aveti o masina de facut paine va puteti folosi de ea pentru a framanta aluatul.
 Se lasa la dospit in castronul uns cu ulei pana isi dubleaza volumul.

 Se imparte aluatul in 14 bucati si le-am modelat dandu-le forma de bile.
 Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si cu ajutorul unui pahar cu baza plata, pudrat cu faina, se preseaza fiecare bucata de aluat pe centru pentru a forma o adancitura.
 Se umplu cu crema si se mai lasa la dospit in tava pentru inca 20-30 minute.
 Se ung cu ou si se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 15-20 minute.



Cat inca nu s-au racit se vor glazura
 Amestecand zaharul pudra cu zeama de lamaie.
Adaugati zeama de lamaie peste  zaharul pudra treptat, amestecand pentru a forma o glazura.
 Se toarna glazura peste fiecare chifla.
Sunt delicioase si nu sunt nici greu de pregatit.



 Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu