28 septembrie, 2018

Prajitura cu mere

Am pregatit aceasta prajitura cu suc de mere proaspat stors si nici nu va puteti inchipui aroma pe care a avut-o umplutura. Aveti astfel nevoie fie de un storcator, fie cumparati suc de mere din supermarket-uri si il gasiti in cutii vidate. Mai aveti nevoie si de rabdare, pentru ca nu veti putea servi prajitura imediat ce ati scos-o din cuptor ci trebuie sa o tineti la frigider pana a doua zi pentru ca crema sa se raceasca si sa se inchege. Dar va asigur ca asteptarea merita pentru ca este o prajitura intradevar deosebita.


Prajitura cu mere


Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Ingrediente

Umplutura
700 ml suc de mere
300 ml apa
200 grame zahar
1 kg mere
3 plicuri (a cate 40 grame) de budinca de vanilie
8 grame zahar vanilinat




Aluat
250 grame faina
125 grame unt
1 ou
80 grame zahar pudra
10 grame praf de copt


Pentru pregatirea umpluturii am amestecat intr-o craticioara zaharul si praful de budinca.
 Am adaugat apa rece si sucul merelor. Si am pus la fiert acest amestec, la foc mic, amestecand cu o lingura pana cand se ingroasa.
 In acelasi timp am curatat merele de coaja.
 In crema fiarta am adaugat si zaharul vanilinat si am luat cratita de pe foc.
 Merele le-am taiat cubulete si le-am pus imediat in crema fierbinte.
 Umplutura am lasa-to deoparte pentru a pregati aluatul.
Faina se amesteca cu praful de copt si zaharul pudra.
 Am adaugat untul taiat cubulete
 Cat si oul pentru a lega compozitia.
 Am framantat pentru a aduna toate ingredientele intr-o singura bucata foarmand astfel aluatul
 L-am impartit in doua parti, una mai mare pentru foaia de jos, bucata mica pastrand-o pentru foia de sus a prajiturii.
 Partea cea mai mare am intins-o in tava de blat de tort (diametru 22 cm). Apoi am pus tava cat si restul de aluat in congelator pentru 10 min.
 Dupa cele 10 minute am turnat umplutura ,care inca era fierbinte, in tava
 Am pus a doua foaie deasupra.
 Intepati foaia cu o furculita si decupati aluatul in exces. Coaceti prajitura la 180 grade C pentru aprox 30 minute.
 Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi trebuie sa o puneti la rece in frigider pana a doua zi. Crema se raceste foarte greu asa ca este nevoie sa o tineti la rece pana a doua zi, pentru a se inchega si asstfel veti putea portiona prajitura frumos.

Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu