09 august, 2018

Placinte cu jambon, branza si rosii

Vara inca ne mai ademeneste cu rosiile dulci si parfumate, desi nu cred ca pentru prea mult timp de acum inainte, si m-am gandit sa le pun in valoare asezandu-le pe niste placintele cu jambon si branzaturi. Rezultatul a fost mai mult decat bun, astfel ca nu va pot spune daca placintele se pot servi si reci pentru ca ale mele nu au apucat sa se mai si raceasca. Le-am mancat la cateva minute dupa ce au parasit cuptorul. Poate aveti voi mai multa rabdare sa asteptati sa se raceasca si sa imi spuneti daca sunt bune si reci.










Ingrediente 
450 grame aluat foietaj (pachet cu 6 foi dreptunghiulare)
100 grame cascaval ras
100 grame branza rasa (telemea de vaca)
200 grame jambon
2 rosii
1 ou
sare si piper
busuioc si oregano


Rosiile se taie felii foarte subtiti.
Jambonul se taie bucatele.

In centrul fiecarei foi de aluat si pun cateva bucatele de jambon.
Apoi cascaval si branza rasa.
Din nou cateva bucatele de sunca.
Am asezat si feliute de rosii, am presarat putina sare, piper, busuioc si oregano.
Si am impaturit marginile aluatului presand foarte bine, astfe incat sa nu se desfaca la cuptor.
Le-am uns cu ou batut dupa ce le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Si le pun la cuptor la 200 grade C pentru 20-30 min.





Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu