13 iunie, 2018

Placinta cu visine

Nu putea trece vara acesta fara sa pregatesc o placinta cu visine. Eu sunt amatoare de fructe acrisoase, chiar imi aminteam zilele trecute, ca in copilarie, cand stateam la tara la bunica supravietuiam o zi intreaga mancand numai visine, mere acre si corcoduse....e drept ca seara nu imi era prea bine la stomac, dar eram cel mai fericit copil...nu dadeam prea des pe acasa pentru ca imi era teama ca bunica m-ar fi chemat la masa si mi-ar fi intrerupt joaca cu prietenele mele, fetite de varsta mea...ce mai vremuri si cat de fericiti eram...








Ingrediente
Aluat
350 grame faina
250 ml lapte
3 linguri generoase de zahar
60 ml ulei
7 grame drojdie uscata
1/3 lingurita sare

1 ou pentru uns pe deasupra

Umplutura 

600 grame visine (fara samburi)
150 grame zahar
3-4 linguri amidon







Pentru a pregati aluatul am amestecat o lingura si jumatate de zahar cu drojdia uscata si cu 100 ml lapte caldut, dar si cu 2-3 linguri de faina si am lasat aceasta maia sa infloreasca.


Separat amestec celelalte ingrediente, laptele  caldut, uleiul, zaharul si sarea, putina faina si cand maiaua este inflorita o adaug si pe ea. Continui sa adaug faina si sa framant aluatul pentru 10-15 min si sa il las la dospit pana isi dubleaza volumul.



Visinele se pun la fiert pentru cateva minute pentru a-si lasa sucul.
Zaharul se amesteca cu amidonul
si cand visinele au destul suc adaug amidonul si zaharul peste ele.
Le mai tin pe foc pentru cateva minute, cat sa se ingroase sosul.
Aluatul dospit l-am impartit in 4 parti egale.


Fiecare bucata de aluat am intins-o cu sucitorul pe masa infainata, sub forma unui disc cu diametrul mai mare putin de 22 cm, l-am taiat pe jumatate
Am pus umplutura asa cum vedeti in imaginea de mai jos
si am impaturit aluatul catre interior si la fel am procedat cu toate celelalte bucati de aluat.


Rulourile astfel formate le-am asezat in tava unsa cu unt, cu diametrul de 26 cm, le-am uns cu ou
Am mai pus putin sos din loc in loc peste rulouri si am copt placinta in cuptor la 180 grade C aprox 40 min, dar in functei de cuptorul vostru pana se coace si rumeneste bine.


Se lasa sa se raceasca si se serveste pudrata cu zahar si cu o limonada  rece.





Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu