18 mai, 2018

Tort cu piersici si crema speciala

Pentru ca urmeaza weekend-ul, dar si sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena, m-am gandit ca  reteta unui tort racoritor v-ar fi de ajutor, un tort cu o crema extraordinara si foarte simplu de facut.

La multi ani, celor ce poarta numele de Constantin, Elena si toate derivatele lor! Sa fiti sanatosi si veseli!


Tort cu piersici si crema speciala

Tort cu piersici si crema speciala




Ingrediente

Blat 
140 grame faina
5 oua
130 grame zahar
60 ml ulei
10 grame praf de copt
8 grame zahar vanilinat







Crema 
820 grame compot piersici
50 grame zahar tos
40 grame amidon
______
100 grame zahar pudra
200 grame frisca lichida








Pregatirea blatului
Separam ouale astfel: intr-un castron 3 oua intregi + 2 galbenusuri, in alt castron: 2 albusuri


 Din cantitatea de zahar, opresc pentru bezea 3 linguri de zahar
 Faina se amesteca cu praful de copt.
 Ouale (3 intregi+2 galbenusuri) le spumez cu zaharul vanilinat si zaharul tos.

 Se adauga si uleiul.
 Cu o spatula am incorporat faina cu praful de copt.
 In tava de blat de tort cu diametrul de 22 cm, captusita cu hartie de copt, se toarna 2/3 din aluatul pregatit si se coace deci prima foaie de blat, in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 10-15 min.
 Cat timp se coace prima foaie pregatesc bezeaua, spumand cele doua albusuri cu un praf de sare si cu cele trei linguri de zahar pastrate.
 Asa arata prima foie de blat coapta care se scoate din tava.
 Pe o alta hartie de copt asezata in aceeasi tava se toarna restul de aluat
 si deasupra se niveleaza bezeaua, fara a amesteca cu stratul de dedesubt.

 Si se coace tot la 180 grade C pana cand bezeaua prinde un pic de culoare.

Cele doua foi de blat se lasa sa se raceasca dupa coacere.

Pregatirea cremei

Se iau 300 ml din sucul de compot si se amesteca cu 200 ml apa.
 Zaharul tos (50 grame) se amesteca cu amidonul si cu sucul de compot cu apa.

 Se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca complet.
 Frisca se spumeaza cu zaharul pudra (100 grame)
 Cand crema cu fiarta s-a racit se amesteca cu o spatula cu frisca montata.
 Pe prima foaie de blat coapta si racita se asaza feliute de piersica si daca mai aveti suc de la compot, puteti insiropa usor blatul.
 In jurul blatului am pus inelul tavii de blat.
 Peste piersici asez si nivelez cu grija crema.
 Deasupra asez cea de-a doua foaie de blat.
 Se pune tortul la rece pentru cateva ore, eu l-am lasat pana a doua zi, crema inchegandu-se si putand fi astfel feliat usor.


Se decoreaza cu feliute de piersica si frunze de menta.



Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!





Un comentariu:

  1. Cam nesigura reteta;compozitie cu Agent de crestere impartita si coapta pe rand.....,bezea peste pandispan moale...?Mai revizuiti!p.s.nu mi-as strica Ingredienzen pe asa ceva!

    RăspundețiȘtergere