04 mai, 2018

Prajitura cu pandispan, crema cu vanilie si piscoturi

Am revenit cu forte proaspete, nu ca as fi fost plecata undeva, poate doar in lumea visarii cu ochii deschisi. Si nu am revenit oricum, ci cu desert bun, pentru ca daca tot nu am fost in vacanta, macar am prajiturit cu spor. Si am prajiturit acest desert care arata nemaipomenit si de gust nici nu mai vorbesc, cred ca va puteti imagina  cu usurinta avand in vedere pozele pe care le-am facut.










Ingrediente

Blat
6 oua
100 grame zahar
8 grame zahar vanilinat
150 grame faina
10 grame praf de copt
3 linguri de cacao
140 ml ulei
50 ml lapte
un praf de sare


Crema 

1 litru lapte
120 grame amidon
100 grame unt
100 grame zahar
8 grame zahar vanilat Burbon
20 piscoturi


Glazura
100 grame ciocolata
50 ml lapte sau unt

Pregatirea blatului

Se amesteca faina, pudra de cacao si praful de copt.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se spumeaza cu un praf de sare
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga uleiul
si laptele
Urmeaza ingredientel uscate.
Si la final, albusurile spumate. Acestea se incorporeaza cu o spatula, prin miscari usoare de impaturire, pentru a-si pastra din volum.
Tava se captuseste cu hartie de copt umezita si stoarsa bine, pentru ca se muleaza mai bine in tava. Tava pe care am folosit-o are dimensiunile 23 x 32 cm, dar puteti folosi una putin mai lata.
Se toarna si se niveleaza aluatul in tava si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aprox 30 min, dar cel mai bine faceti testul cu scobitoarea. Dupa coacere se lasa cateva minute sa se mai racoreasca.

Cat timp blatul se coace se pregateste crema astfel:
Se amesteca zaharul cu amidonul intr-o craticioara, apoi se adauga laptele rece.
Se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. La final se adauga untul taiat cubulete si zaharul vanilat. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Pentru a asambla prejitura am scos hartia de copt de pe blat.
Si am decupat orificii pe tot blatul folosind un instrument din acela pentru indepartat cotorul fructelor, dar puteti folosi si un cutit. Blatul astfel pregatit se acopera cu crema si este bine ca aceasta sa fie calda, pentru ca este mai fluida se se scurge mai usor in orificiile pregatite.
Se niveleaza crema intr-un strat uniform.
Deasupra se asaza piscoturile. Daca doriti puteti insiropa atat blatul cat si piscoturile, dar eu nu le-am insiropat, doar le-am glazurat
topind ciocolata cu putin lapte
Prajitura se lasa la rece in frigider pentru cateva ore inainte de a se portiona.









Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu