06 februarie, 2018

Clatite rulate cu sunca si cascaval

Uneori nici eu nu mai stiu ce sa pregatesc pentru pranz, uneori vreau sa mai incerc si lucruri noi, dar care cred eu ca mi-ar placea atat mie cat si familiei. Cam asa sta treaba si cu aceste clatite. Clatite clasice pregatite cu apa minerala pentru ca sunt pufoase, dar si lapte pentru ca le da consistenta si gust, dar pe care le-am umplut cu sunca presata si cascaval afumat.


Clatite rulate cu sunca si cascaval



Ingrediente pentru 12 clatite

2 oua
400 ml lapte
100 ml apa minerala
200 grame faina
putina sare




Umplutura 
12 felii sunca presata
12 felii cascaval afumat

Sos
100 grame iaurt grecesc
sare, piper
ceapa verde tocata marunt


Ouale se bat cu telul su un pic de sare.
 Se adauga apa minerala si faina

Se adauga si laptele si se amesteca bine, dupa care se lasa sa se odihneasca acest aluat pentru 30 min.
Intr-o tigaie care sunteti siguri ca nu lipeste se coc clatitele in putin ulei (o lingurita de ulei).
 Clatitele se coc numai pe o singura parte.
 Pentru a nu se lipi intre ele, eu le-am asezat intre hartii de copt.
Pentru a face rulourile se asaza clatita cu partea necoapta in jos.
 Se pune in centru o felie subtire de sunca presata si una de cascaval.
 Se impacheteaza asa cum vedeti in imaginea de mai jos...cam ca la sarmale.

 Intr-o tigaie se pune putin unt si se prajesc rulorurile pe toate partile pana se rumenesc.

Se pot servi calde sau reci, cu salata proaspata sau cu un sos de iaurt condimentat cu sare si piper si pentru mai multa prospetime, dar si culoare cu ceapa verde tocata marunt.


Va astept in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele mele nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu