21 martie, 2017

Chiftelute cu varza de post

Am norocul ca bunica mea sa fie una dintre acele femei cu frica de Dumnezeu si  nu era sarbatoare in calendar pe care sa nu o respecte. A locuit cu noi o buna bucata de vreme, inainte ca noi sa o apucam pe drumul nostru in viata, si ma refer aici la noi, nepoatele ei. Ce a reusit ea, a  fost sa-si puna amprenta asupra a ceea ce mancam miercurea si vinerea, dar si in celelalte zile de post de peste an.
Imi aduc aminte ca pe parcursul scolii si pana la liceu, era prima care se trezea, si imi pregatea un mic dejun cu preparate de post, care mai de care mai bune si gustoase. De la ea am invatat multe din mancarurile pe care si eu astazi le pregatesc pentru familia mea si uneori o rasfat, la randul meu, cu cate ceva bun, pentru ca prajiturile sunt preferatele ei.





Ingrediente 
Chiftelute cu varza de post
1 varza (aprox 1 kg)
150 gr faina
130 gr gris
3-4 fire de usturoi verde
o legatura de marar verde
cimbru
sare si piper
pesmet
ulei pentru prajit

Am pus varza la fiert in apa cu sare, dar am taiat-o in sferturi pentru a fierbe mai rapid. Dupa ce frunzele s-au inmuiat, am scurs-o bine si am lasat-o sa se raceasca.
Se marunteste varza cu robotul de bucatarie, la fel si usturoiul si mararul.
Se adauga grisul si faina si se amesteca, se condimenteaza cu cimbru, sare si piper.
Se lasa 15 min sa se odihneasca.
Cu o cupa de inghetata am luat din amestecul pregatit si am tavalit chiftelutele prin pesmet, dandu-le forma dorita.
Le puteti praji in putin ulei, intorcandu-le pe toate partile, la foc nu foarte mare pentru ca trebuie sa fie bine facute in interior. Si asa, prajite, mie imi plac cel mai mult.
Dar le puteti pune si la cuptor, pe hartie de copt unsa cu ulei. Le puteti coace la 180 grade C, dar trebuie sa le si intoarceti cand au prin ceva culoare la baza.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu