02 decembrie, 2016

Fursecuri semilune fragede

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cum da un pic de frig afara ma gandesc numai la deserturi cu aluaturi, deserturi ce se coc in cuptor, ce stau la dospit langa calorifer. Aceste fursecuri totusi se fac rapid rapid, doar ce se amesteca ingredientele, se da forma dorita si se coc in cateva minute.
Sunt foarte foarte fragede si se pastreaza asa pentru mai multe zile daca le tineti in cutii cu capac.

For English recipe go here http://happydish.club/half-moon-cookies/ or watch the video here https://youtu.be/Eyyto3BkIhk




Ingrediente 


220 gr faina
100 gr zahar pudra + pentru pudrat
120 gr untura sau unt la temperatura camerei
2 galbenusuri
2 linguri de lapte
1 pachet de 37 gr budinca de vanilie

Pregatirea este foarte simpla

  • am frecat untura cu cele doua galbenusuri si cu zaharul pudra
  • se adauga si cele doua linguri de lapte si continutul plicului de budinca de vanilie si se freaca bine
  • se incepe adaugarea fainii, treptat, pana se incorporeaza toata.
  • la inceput am lucrat cu telul apoi am framantat aluatul cu mainile adaugand faina si la final aluatul nu se mai lipeste de maini si se poate rula ca un sul cu grosimea de 2 cm
  • se taie bucati din sulul format, cam de 7 cm lungime,si se modeleaza cu degetele astfel incat sa aiba forma unor semilune
  • se aşază prajiturelele in tava, pe hartie de copt, si se coc in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru cca 12 min sau pana cand prind putina culoare pe margine
  • dupa coacere se pudreaza cu zahar cat sunt inca fierbinti
Se servesc cu ceai sau cu cafea si se pastreaza cateva zile in cutii ce se inchid cu capac.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu