Ingrediente-7 clatite
2 oua
250 gr faina
350 ml lapte
30-35 gr unt topit
sare
putin ulei pentru prajirea clatitelor
Umplutura
400 gr crema de branza
300 gr sunca afumata/sunca presata/somon...
1-2 linguri ardei iute tocat marunt
2 linguri ceapa verde -tocata
1-2 linguri marar verde -tocat
1 lingura de miere
2 linguri zeama de lamaie
sare si piper dupa gust
rosii cherry pentru decor
Preparare
Clatite
- faina se amesteca cu ouale, cu sare
- laptele rece se toarna peste amestecul de faina, se amesteca si untul topit
- compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase, dar care curge
- se lasa 15 min sa se odihneasca apoi se pune o tigaie neaderenta pe foc
- se pune o lingurita de ulei si se lasa sa se incinga
- cu polonicul se toarna aluat in tigaie
- se coace clatita pe ambele parti cateva minute
- se lasa sa se raceasca clatitele
Umplutura
- se amesteca crema de branza cu celelelte ingrediente
- se condimenteaza cu sare si piper
Asamblare tort aperitiv
- se aşază ca baza o foaie de clatita
- se pune o parte de umplutura, se niveleaza
- se aşază felii de sunca si iar clatita....etc, pana se termina clatitele
- se decoreaza cu putina crema si cu rosii
- se tine in frigider cel putin o ora inainte de a se servii
Pe cat este de aratos pe atat este si de gustos!!! Nu mai spun ca se serveste rece, caci pe caldura de afara nu mai poti manca altceva, iar daca aveti invitati la masa ii veti cucerii cu aspectul divin!
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere