31 martie, 2015

Tortilla si tortilla chips

Aceste foi de tortilla le pregatim atunci cand facem shaorma acasa sau cand pregatim salate ce se pot servi cu chipsuri de tortilla, precum hummus sau guacamole.
Sunt foarte usor de pregatit si se pastreaza fragede cateva zile, iar reteta o puteti urmari chiar acum!





Ingrediente
300 gr faina
1 plic praf de copt
sare
80 ml ulei
240 ml apa calduta

Se amesteca ingredientele uscate, apoi se adauga uleiul si apa calduta, incorporandu-se toata faina, formand un aluat, pe care il voi imparti in 10 parti, pe care le rotunjim ca niste bile si le las sa se odihneasca 15min
Le intind cu sucitorul sub forma de discuri cu diametrul de 26 cm (cat este si tigaia), fiecare foaie se coace in tigaia incinsa, cateva min pe ambele parti. Dupa coacere le-am pus pe un platou si le acopar cu un prosop/stergar umezit si stors bine, pentru a se pastra flexibile.

Pentru a le transforma in chipsuri, fiecare foaie se taie precum cadranul unui ceas, obtinand 8 triunghiuri din fiecare foaie.
Cuptorul trebuie sa fie incins, in tava am asezat hartie de copt, chipsurile se aşază in tava, se stropesc cu putin ulei, sare, piper, praf de chili si oregano uscat, le amestecam putin cu degetele si punem tava in cuptor pentru 15 min, la jumatatea timpului le intoarcem.

Sunt foarte foarte bune pentru a servi salate!!!!


3 comentarii:

  1. Multumesc mult pentru retetele minunate postate pe blog si mai ales pentru ca le explici si video, sincer apreciez foarte mult efortul depus. Este o incantare sa intru aici, te rog sa continui sa mai faci bunatati si sa ne arati si noua:) Eu te pup si ti doresc mult success pe mai departe. Felicitari!
    Monica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Monica, pentru ca ne esti alaturi in aceasta minunata aventura. Te pup si eu si iti doresc o seara linistita!
      Dana

      Ștergere
  2. Stiu ca au trecut mai bine de 5 ani de cand s-a postat asta, dar poate mai ajunge un nestiutor ca mine pe pagina asta :).

    Cantitatea de apa din reteta este mult prea mare. Daca luam in calcul si uleiul, avem mai mult lichid decat faina si aluatul va fi imposibil de framantat.

    Probabil ca in jur de 150gr sau chiar mai putin e adecvat. Sau si mai bine, faceti ca in clip si puneti pana cand aluatul are consitenta potrivita.

    Cele bune.

    RăspundețiȘtergere