1 kg rosii coapte
2 morcovi
radacina de telina, pastarnac si patrunjel
1 ardei gras (eu am avut capia)
2 cepe
2-3 cartofi mici
1 legatura patrunjel
2 oua
gris (8-9 linguri de gris)
sare, boabe de piper si 2 foi de dafin
Preparare
Morcovul, telina si pastarnacul l-am curatat de coaja si l-am dat de razatoarea mica.
Ardeiul si ceapa le-am taiat cubulete. Cartofii curatati si spalati bine, i-am taiat cubulete potrivite.
Toate astfel pregatite, le-am pus in oala cu apa fierbintem la fiert, am adaugat si foile de dafin si cateva boabe de piper.
Daca vreti ca supa sa fie limpede, puneti zarzavaturile intregi la fiert si apoi fie le scoateti si le pasati, fie nu le mai adaugati deloc. Mie imi plac, asa ca le-am dat pe ras.
Rosiile le decojim (daca sunt foarte coapte se decojesc usor, daca nu, le puteti opari cateva secunde si apoi se curata fara probleme), le indepartam partea tare din centru, si le maruntim cum putem mai bine, fie cu cutitul, fie le dam pe razatoare, fie le punem in blender, eu am optat pentru ultima varianta.
Potrivim supa se sare dupa gust, mai adaugam apa daca este cazul.
Cand legumele sunt fierte punem sosul de rosii si lasam cateva min sa fiarba, timp in care pregatim aluatul pentru galuste.
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma pe primele cu un praf de sare, frecam galbenusurile cu un praf de sare deasemeni si apoi le incorporam in albusuri. Incepem sa adaugam grisul, cate o lingura, in ploaie, pana cand aluatul are consistenta corecta. Pentru a verifica daca aluatul este bun, incercati o galusca in supa o, daca aceasta nu se desface, ati nimerit, daca nu mai puneti putin gris si incercati din nou.
Nu puneti mult gris de la inceput si nu pregatiti aluatul de galuste cu mult timp inainte de a le pune in supa.
Cu lingurita am pus din aluat in supa, am dat focul putin mai mic, le-am lasat sa fiarba si sa se pufoseasca cam 10-12 min.
La final presaram patrunjel proaspat tocat si supa este gata.
Hai la masa!!! Pranzul este gata!!! Asa ne invita mama la masa, o masa frumoasa, in familie, cu frati, surori, bunici si multa multa veselie!!!
Astazi supa are acelasi gust ca in copilarie!
Puneti si cantitatea de apa va rog
RăspundețiȘtergereÎn supă se pare că există și ceva ulei ???
RăspundețiȘtergerenu am pus ulei. Nu obisnuiesc sa pun ulei nici la supa, nici la ciorba.
ȘtergereCata apa trebuie pusa pentru supa? Multumesc
RăspundețiȘtergereCred ca 2 litri de apă
RăspundețiȘtergereImi închipui cât de bună este această supă! Abia aștept să o fac și eu ! După modul de prezentare cred că sunteți o gospodină desăvârșită! Vă mulțumesc!
RăspundețiȘtergere