23 ianuarie, 2014

Pizza


Exista numeroase reţete pe pizza pe internet, dar si mai multe in casele gospodinelor. Fiecare îşi aduce contributia la aceasta reteta dupa preferinte proprii, dar si indemnati de resturile de branzeturi, mezeluri, verdeturi, condimente,  etc....ce isi fac veacul prin frigider....dar care isi gasesc cu siguranta locul pe un aluat de pizza, iar ceea ce rezulta rivalizeaza cu gustul celor mai elaborate meniuri.

Astazi am facut si eu  pizza, bineinteles cum spun americanii "from scratch", in romana "cu resturi de prin frigider"  (parca suna mai dragut in engleza...hahaha), nu va spun cum a iesit, tot ce va pot spune este ca s-a mancat imediat.

    Pizza á la Farfuria vesela


           (arata super, nu vi se pare?)




Ingrediente


  • 25 gr drojdie proaspata
  • 650 gr faina
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar

  • carne de porc taiata maruntel
  • salam uscat, cateva feliute
  • boabe de porumb (cat mai ai in conserva, sau cat te lasa inima sa arunci pe deasupra aluatului)
  • 1 buc ceapa, taiata solzisori
  • ardei gras, taiat cubulete (eu l-am avut congelat...si l-am lasat sa se dezghete)
  • cascaval
  • sos dulceag de rosii (productie proprie de astatoamna)
  • sare, piper dupa gust
  • cimbru (tot productie proprie ....haha..)
  • cili (cui ii place mai picant, noua da, voua?)
Incepem cu drojdia pe care o frecam cu zaharul, dupa care adaugam apa, cateva linguri de faina....pana iese ceva ca o smantana mai subtire, mai presar o lingura  de faina deasupra si dau recipientul intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer reci.



Dupa vreo 10 min drojdia noastra a crescut, o adaugam peste restul de faina cernuta, mai punem si putina sare, o lingura de ulei si framantam un picut (nu ca la cozonaci). Daca mai trebuie faina, mai adaugati pana cand aluatul de ia de pe degete...dupa care se lasa aluatul nostru sa creasca.




si a crescut cam asa...


Intr-o tigaie calim carnea in putin ulei, condimentam cu sare, piper, cimbru, cili si cateva linguri de rosii. Cand carnea este gata o rasturnam intr-un castron sa se mai raceasca, pana pregatum noi baza pentru pizza.


Rasturnam aluatul nostru crescut peste un picut de faina si intindem cu sucitorul pana obtinem forma si marimea tavii noastre. Ungem tava cu putin ulei, tapetam cu faina, punem foaia de aluat in tava si o aranjam frumos cu mainile.

Acum urmeaza sa punem peste aceasta baza restul ingredientelor: sos de rosii (il intindem frumusel cu lingura), carnita, boabele de porumb, ardei gras, ceapa, cascavalul si ....ce mai aveti voi pe acolo.



Introducem tava la cuptor cam 20-25 min, dupa care nu va mai ramane nimic de facut decat sa portionati si sa o savurati.


Pofta buna!!! Nu uitati sa zambiti si sa fiti voiosi!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu