26 ianuarie, 2014

Gogoşi fragede

Astazi m-am gandit sa pregatesc gogosi fragede si pufoase. Frigul si ninsoarea de afara ne indeamna sa petrecem mai mult timp in bucatarie, si cum gogosile au nevoie un picut de timp ca sa creasca, mi s-a parut ca ar fi desertul perfect.

Si cum bunica mea pregatea cele mai pufoase gogosi, am sunat-o sa-mi spuna reteta ei.





Ingrediente


25 gr drojdie proaspata
200 ml lapte caldut
2 lingurite de zahar
4-5 linguri de faina cernuta

2 oua
1 pachet de zahar vanilinat
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la o portocala
1 praf de sare
5-7 linguri ulei
aprox 650 gr faina (depinde de aluat)

500 ml ulei pentru prajitul gogosilor
zahar pudra

Preparare

Pregatim maiaua astfel: frecam drojdia cu cele 2 lingurite de zahar, pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si cateva linguri de faina, acoperim vasul, il punem intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.



Dupa ce maiaua noastra a crescut suficient o rasturnam peste faina, adaugam sarea,  ouale, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala rasa, ulei si incepem sa framantam. Se acopera vasul si se aşază intr-un loc caldut.

Aluatul obtinut trebuie sa fie nu fie tare, trebuie sa fie un aluat care se intinde usor.


Ungem o suprafata cu ulei si intindem foaie din aluatul nostru, cam de 1 cm grosime, si cu un pahar taiem cercuri  sau facem fundite, care arata cam asa...



Punem o cratita de foc si incingem uleiul si incepem sa scaldam cate 5 gogosi in acesta, le intoarcem pana cand s-au rumenit pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel sa se scurga un pic.

Cand s-au mai racit, le pudram cu zahar si le mancam cat ai zice....go-go-si...



Pofta buna!!! Fiti voiosi !!!

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu