09 august, 2019

Prajitura fara coacere cu mure

Cum sa nu pregatesc o prajitura macar cu mure cand sunt atat de frumoase si cand le gasim usor la piata. Nu va mai spun cum este prajitura....pentru ca nu are cum sa nu fie buna daca ingredientele sunt proaspete si o faci cu multa placere.


Prajitura fara coacere cu mure


Prajitura fara coacere cu mure


Ingredientele le enumar exact asa cum le-am folosit pentru a pregati desertul

Sirop
160 grame zahar
200 ml apa
1 lingura de esenta de vanilie





 Zaharul si apa se pune la fiert pana cand zaharul se topeste.
 Se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Se lasa sa se raceasca.
 Crema
400 grame frisca lichida neindulcita
400 grame smantana acra 20% grasime
160 grame zahar pudra
8 grame zahar vanilat Bourbon
20 grame gelatina granule
5 linguri apa

Gelatina se pune intr-un ibric
 si se acopera cu apa. Se lasa la hidratat pentru cateva minute
 Timp in care se spumeaza frisca cu 2-3 linguri din zaharul pudra
 Si se pune in frigider
 Intre timp gelatina a absorbit toata apa
 asa ca am pus ibricul pe aragaz, la foc mic, pentru cateva minute cat sa se topeasca si sa devina linchida. Atentie, nu se fierbe!
 Smantana se amesteca cu restul de zahar pudra si cu zaharul Bourbon



 Dupa care se incorporeaza si frisca spumata ce a stat la frigider
 Se adauga treptat si gelatina lichida si care s-a racit.
 Amestecandu-se usor. Se pune crema la frigider pentru 15 min.
 Am folosit in loc de pandispan piscoturi. Nu am folosit tot pachetul de 400 grame pentru ca tava are dimensiunile 21 x 32 cm. Le-am scufundat pe rand in siropul racit si le-am asezat intr-un strat uniform la baza tavii.

 Peste piscoturi am pus un strat de crema
 Murele (aprox 400-500 grame) le-am taiat pe jumatate pentru ca erau prea mari si le-am asezat peste crema
 Le-am acoperit cu alt strat de crema.
 Si am pus inca un strat de piscoturi insiropate.
 Am mai avut cateva linguri din crema pregatita si am nivelat-o deasupra piscoturilor. In aceasta faza prajitura sta la frigider pana a doua zi.

 Jeleu
8 grame jeleu cu inchegare rapida
2 linguri zahar
250 ml apa

 Se urmaresc instructiunile de pe pachetul jeleului si anume se amesteca pudra de jeleu cu zaharul si se adauga apa


 Se fierbe pe aragaz pentru 1 minut
 si se toarna deasupra prajiturii. Se pai puen tava la frigider pentru 15 minute.

Prajitura fara coacere cu mure

Prajitura fara coacere cu mure



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu