16 august, 2019

Prajitura cu fructe si bezea

Pentru ca ieri atmosfera a devenit respirabila m-am pus pe copt si am facut aripioare la cuptor cu sos dulce acrisos si susan si aceasta delicioasa prajitura. M-am simtit extraordinar, am fost plina de energie si de voie buna si as vrea sa va transmit si voua aceasta stare. Dar sa va spun de prajitura. Este cu foaie cu unt si la copt miroase delicios. Umplutura este cu fructe de padure indulcite, crema este cu frisca, iar bezeaua de deasupra super pufoasa.


Prajitura cu fructe si bezea


Prajitura cu fructe si bezea


Ingrediente

Aluat pentru foaie
150 grame unt la temperatura camerei
100 grame zahar pudra
200-300 grame faina
4 galbenusuri
10 gr praf de copt
 Se amesteca untul care este la temperatura camerei cu zaharul pudra
 Se adauga galbenusurile si se amesteca si ele
 Se incorporeaza praful de copt
 Dupa care se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat tare care poate fi intins foaie

 Cam asa trebuie sa arate aluatul si sa nu se mai lipeasca de maini
 Se intinde apoi cu sucitorul pe hartie de copt
 Se decupeaza pe dimensiunea tavii (28 x 28 cm)

 Se pune in tava cu tot cu hartie de copt, se poate intepa cu o furculita si se pune in congelator pana sunt gata cu restul ingredientelor


Umplutura de fructe
350 grame fructe congelate
100 grame zahar





Se pun fructele cu zaharul intr-o craticioara si se fierb pentru 5 min
 Se lasa sa se raceasca

 Crema
200 ml frisca lichida
100 grame smantana 20% grasime
30 grame amidon
20 grame faina
2 albusuri
4 galbenusuri
200 grame zahar pudra
esenta de vanilie


Am pus frisca intr-un vas de mixer


 Si o spumez bine si adaug si 1-2 linguri din zaharul pudra si o pun la frigider
 Separat spumez albusurile
 cu o lingura -doua din zaharul pudra
 adaug galbenusurile
 si adaug restul de zahar pudra
 Am dat aroma cu esenta de vanilie
 am adaugat smantana
 faina si amidonul

 am pus umplutura de fructe peste foaie
 Am adaugat frisca spumata in compozitia cu oua

 Si torn aceasta crema peste fructe in tava. Se coace prajitura la foc mic, la 160 grade C pentru 40 min


 Intre timp pregatesc si bezeaua din
6 albusuri
120 grame zahar brut
1 lingura zeama de lamaie




Spumez albusurile

 Adaug zaharul si continui sa spumez cu mixerul pentru inca cateva minute
 La final am adaugat zeama de lamaie
 Am pus bezeaua intr-un pos si am asezat-o deasupra prajiturii coapte si se mai tine la cuptor la 160 gr C pentru 15 min.
 Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in cuptor dupa care se tine la frigider

Prajitura cu fructe si bezea

Prajitura cu fructe si bezea






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu