02 august, 2019

Briose cu inima de ciocolata

Mi-am dorit ca aceste briose sa aiba extra ciocolata.  Parca niciodata nu este suficienta ciocolata in viata mea asa ca in centrul fiecarei briose se afla o bomboana maricica de ciocolata.


Briose cu inima de ciocolata


Briose cu inima de ciocolata

Ingrediente

160 grame faina
20 grame cacao
130 grame zahar
160 ml lapte
2 oua M
150 grame unt
un praf de sare
10 grame praf de copt
esenta de rom
15 bomboane de ciocolata





Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca

Peste cele doua oua am pus un varf de lingurita de sare si le-am spumat bine cu mixerul

Se adauga zaharul treptat
se  adauga si laptele
Se amesteca in compozitie si untul topit si racit
Se pune si o ligurita de esenta de rom
se incorporeaza ingredientele uscate si am inceput cu cacaoa
am  pus si praful de copt si faina


Se pune aluatul  in formele  pentru briose
si in centrul fiecarei briose am pus cate o bomboana de ciocolata
Le-am copt la 180 gr C pentru 15-15min
Se lasa sa se raceasca
 200 grame frisca lichida
2-3 linguri zahar praf
8 grame intaritor pentru frisca
Am spumat frisca pe care am tinut-o la frigider inainte de folosire si dupa ce a inceput sa isi mareasca volumul am adaugat zaharul pudra si  intaritorul pentru frisca
Sii am decorat briosele cu frisca si putina cacao pudrata

Briose cu inima de ciocolata

Briose cu inima de ciocolata

Briose cu inima de ciocolata

Briose cu inima de ciocolata




Un comentariu:

  1. Vroiam.sa vad una taiata,curge C iocolata:) ? ... merge sa punem orice ciocolată? Se pot face si cu faina de migdale? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere