02 iulie, 2019

Tarta cu cirese si bezea

Nu pot sa nu va arat tarta aceasta cu cirese, dar pentru care puteti folosi fie fructe proaspete fie congelate sau chiar visine. In afara de umplutura delicioasa, am pus deasupra si bezea pufoasa si care da si un aspect minunat prajiturii. Puteti servi tarta cu o cupa de inghetata alaturi.

Tarta cu cirese si bezea


Tarta cu cirese si bezea



Ingrediente

Blat 
130 grame unt
250 grame faina
50 grame zahar
2 galbenusuri
daca este nevoie 1-2 linguri lapte




Umplutura

1 kg cirese
100 grame zahar
3 linguri amidon
8 grame zahar vanilat Bourbon





Bezea 

2 albusuri
100 grame zahar
 o lingurita zeama de lamaie








Pentru aluat am amestecat faina cu zaharul, untul rece taiat cubulete, cele doua galbenusuri si daca este nevoie, adaugati si 1-2 linguri lapte cat sa adunati ingredientele intr-o bucata de aluat
 Am intins aluatul in tava
 usor mai inalt decat tava. Intepati aluatul cu o furculita
 Peste aluat am pus hartie de copt si boabe de fasole si am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 10-15 min

Fructele se spala, li se indeparteaza coditele si samburii. Zaharul se amesteca cu amidonul
 Se pun fructele pe aragaz intr-o craticioara, si se tin cat sa-si lase putin sucul
 dupa care am adaugat zaharul vanilinat si amestecul cu amidon
 Se fierbe la foc mic, amestecandu-se usor pana cand sucul fructelor se ingroasa

 Albusurile se spumeaza bine de tot apoi se adauga zaharul si zeama de lamaie si se continua mixarea pana se obtine o bezea tare si lucioasa

 Peste blatul aproape copt se pune umplutura de fructe
 Iar bezeaua am pus-o cu linua peste fructe. Pun totul la cuptor pentru inca 10-15 min, iar in ultimile 5 min am pornit si arzatorul de sus al cuptorului astfel incat sa se rumeneasca si bezeaua
 Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se pune la frigider pentru cateva ore inainte de servire.

Tarta cu cirese si bezea

Tarta cu cirese si bezea

Tarta cu cirese si bezea



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu