07 iunie, 2019

Prajitura cu foi si crema cu morcovi

Ce spuneti de aceasta prajitura?! Va pot spune ca este delicioasa si vedeti si voi in ce mod arata. Este cu morcovi. Da, cu morcovi. De aceea crema are culoarea aceasta incredibila. Am primit multe laude si cerinte ale retetei. Va las si voi filmul mai jos si gasiti si reteta scrisa daca va ajuta.
Am surprins cumva soarele si am stors cateva raze aici in prajitura mea. Iubesc soarele si caldura este tot ce-mi doresc. Bine, vreau si mare si nisip...ceva asa cam ca in Boracay....

Prajitura cu foi si crema cu morcovi


Prajitura cu foi si crema cu morcovi


Ingrediente
Crema
1 kg morcovi curatati de coaja si spalati
150 grame zahar
100 grame unt
esenta vanilie
coaja rasa de lamaie
zeama de la o lamaie
1 litru de apa in care pun morcovii la fiert
80 grame amidon + 100 ml apa



4 foi (34 x 28 cm) 

500 grame faina
150 grame unt
2 oua
100 grame zahar pudra
130 grame smantana cu 20% grasime
10 grame praf de copt



Am inceput cu pregatirea morcovilor, i-am curatat de coaja, spalat si taiat feliute.

 I-am pus la fiert intr-un litru de apa pana s-au inmuiat.

Intre timp am pregatit aluatul pentru foi, spumand untul cu zaharul pudra
 Incorporand ouale pe rand

 Am adaugat si smantana,
 praful de copt
 La final faina pe care am incorporat-o treptat
 framantand aluatul. Daca mai este nevoie de faina pentru ca aluatul este lipicios, adaugati atat cat este nevoie sa obtineti un aluat potrivit pentru a fi intins foaie.

 L-am impartit in patru parti egale
 Fiecare din aceste bucati de aluat am intins-o cu sucitorul pe hartie de copt pe dimensiunile 34 x 28 cm. Intepati foile cu o furculita si apoi le asezati pe dosul tavii si le coaceti in cuptor la 180 gr C pentru 7-8 min cat sa prinda culoare pe margini. Eu am taiat mai multe coli de hartie pe aceste dimensiuni si cat o foaie se cocea in cuptor aveam timp sa o intind pe alta.
 Intre timp morcovii s-au fiert si i-am lasat sa se racoreasca. I-am maruntit bine cu robotul vertical, i-am facut un piure.
 Amidonul l-am diluat cu 100 ml apa.

 Am amestecat cu piureul de morcovi zaharul, coaja si zeama de lamaie.

 Si am amestecat si dilutia de amidon.
 Am pus amestecul intr-o craticioara si am adaugat si untul. Fierbem acest amestec la foc mic, amestecand continuu pana compozitia se leaga si arata ca o crema delicioasa.
 Se lasa sa se raceasca.
 Apoi se asaza crema intre foiel coapte, dar si deasupra intr-un strat subtire.

Prajitura cu foi si crema cu morcovi

Prajitura cu foi si crema cu morcovi

Prajitura cu foi si crema cu morcovi
  Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Prajitura cu foi si crema cu morcovi


Un comentariu: