05 februarie, 2019

Placinta cu praz

O placinta ce se poate servi calda sau rece, o placinta care are un miros grozav si toata lumea se va intreba oare ce ati pregatit. O puteti servi cu rosii si bacon si este mai buna decat va inchipuiti.








Ingrediente
Aluat 



1 ou
100 grame unt topit
250 ml lapte caldut, dar nu l-am pus chiar pe tot...mi-a mai ramas cateva linguri
1 lingura zahar
1/3 lingurita sare
7 grame drojdie uscata
400 grame faina



Umplutura 


5-6 tulpini de praz
sare si piper
2-3 linguri de ulei




+1 ou pentru uns deasupra si seminte de susan


Pregatesc aluatul amestecand faina cu zaharul, drojdia uscata si sarea.
 Incorporez oul

 untul topit si caldut
 si treptat lapte caldut si framant bine aluatul.
 Il las la dospit
30-45 min se lasa aluatul la dospit.

Prazul curatat, spalat si taiat rondele cu cutitul se caleste in cateva linguri de ulei.

Se condimenteaza cu sare si piper.
Se tine pe foc cat sa se inmoaie.
Aluatul se imparte in doua parti cat de cat egale
Una dintre bucatile de aluat se intinde cu sucitorul pe o hartie de copt, hartie care trebuie sa fie un pic mai mare decat tava ce o folositi.
Se transfera aluatul in tava cu tot cu hartia de copt. Dimensiunile tavii sunt 25 x 20 cm.
Cealalata bucata de aluat se intinde cu sucitorul, se taie fasii
pe care le-am impletit in trei

Peste foaia din tava se pune prazul

Apoi se aranjeaza deasupra aluatul impletit
Se unge cu ou batut si pentru ca mi-a mai ramas ou, l-am turnat peste placinta

Se presara seminte de susan si se coace placinta la 180 grade C pentru 25-30 min, dar cat sa prinda si ceva culoare desupra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu