20 martie, 2018

Placinte de post cu mere

Stiu ca nu mereu avem timp sa pregatim deserturi elaborate, iar in perioadele de post de peste an poate fi chiar complicat sa gasim o reteta reusita si rapida. Eu reusesc sa impac pofta de dulce si in aceste perioade pentru ca mai mereu am in congelator aluat de foietaj sau foi subtiri de placinta cu care pot rapid sa pregatesc ceva bun.











Ingrediente 
500 grame aluat foietaj
2-3 mere
2-3 linguri de zahar
1 lingurita scortisoara
un varf de lingurita de praf de ghimbir






Aluatul se decongeleaza si cu sucitorul se intinde putin. Nu presam prea tare pentru a nu strica proprietatile de expandare ale aluatului.

Cu cutitul l-am taiat in 16 parti aproximativ egale. Este nevoie sa avem un numar par de bucati de aluat pentru ca fiecare placinta va fi alcatuita din 2 astfel de bucati.

Merele spalate bine se dau pe razatoare, se amesteca cu zaharul si cu condimentele.

O lingura din aceasta umplutura cu mere se pune intre doua bucati de aluat, se preseaza marginile fie cu degetele fie cu o furculita, apoi se fac cate doua crestaturi cu cutitul pe fiecare latura a placintei.




Se strang putin colturile, parca sa aduca cu o frunza placinta noastra si se pune apoi in tava pe hartie de copt.

Se lasa loc in tava intre placinte si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25-30 min, cat sa fie coapte dar sa aiba si o culoare frumoasa.

Dupa coacere se pot pudra cu zahar si pot fi servite cum s-au mai racorit putin.

Spuneti voi acum daca nu a fost simplu?!

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu