20 iulie, 2014

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasii sunt intotdeauna pe gustul nostru: mari si satiosi cat un pranz, extrem de gustosi cu smantana fina si dulceata de casa. 
Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!

Puteti urmari cum am pregatit eu papanasi chiar aici!!!!
Ingrediente

500 gr branza dulce de vaci
100 gr zahar
350-400 gr faina. Cantitatea de faina depinde de cantitatea de zer din branza.
2 oua
2 pliculete zahar vanilinat
1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
1 praf de sare
ulei pentru prajit

200-300 gr smantana
dulceata de capsune sau de care aveti prin camara

Preparare

Amestecam branza, scursa bine de zer, cu zaharul, ouale, bicarbonatul de sodiu alimentar, sarea. Incorporam faina si framantam usor pana obtinem un aluat fraged, ce nu se lipeste de maini.
Lasam aluatul sa se odihneasca aprox 15-20 min.
Impartim aluatul in portii potrivite si modelam papanasii in palma sau pe blatul de lucru. Cu degetul mare formam gaura specifica a acestora si apoi facem si biluta corespunzatoare.

Nota
Nu faceti papanasii prea mari pentru ca la prajit se vor mari/ umfla foarte mult.
Cumparati branza scursa bine de zer sau o puteti pune la scurs intr-o sita.

Punem ulei la incins intr-o craticioara si incepem sa prajim papanasii si bilutele, pe ambele parti cateva minute, pana cand se rumenesc si capata o culoare frumoasa.




Dupa ce ii prajiti pe toti, urmeaza partea in care ii ornati cu smantana si dulceata in cantitatea dorita de voi, iar apoi nu mai stati pe ganduri, ii puteti servi.



Ne-am adunat ceva meseni pentru ca papanasi mi-au iesit 10!!!  Sunt foarte iubiti de familia mea, nimeni nu refuza o portie de papanasi calzi cu smantana si dulceata, dar ii servim si reci cu aceeasi placere.


Va multumesc pentru vizita si va astept cu drag la viitoarea reteta delicioasa!!!



2 comentarii: