09 aprilie, 2014

Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc

Recunosc ca nu am mai mancat aceasta mancare din copilarie, dar astazi mi-am amintit de aceasta reteta pregatita de mama mea, si cum aveam ingredientele necesare, m-am gandit sa o transmit si eu mai departe.
Este o mancare cu gust dulce-acrisor de castraveti si cu aroma imbietoare de la condimentele pe care le-am adaugat.

Urmariti  filmul nostru si gatiti impreuna cu noi!!!





Ingrediente

500-600 gr pulpa de porc
6-7 castraveti murati
3 cepe potrivite, taiate solzisori
150 ml suc de rosii
70 gr ardei gras taiat marunt
sare, piper, foi dafin, cimbru
2 linguri de amidon alimentar
2-3 fire ceapa verde 
patrunjel verde
4-5 linguri de ulei
apa

Cum pregatim?

Taiem carnea cuburi potrivite, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o punem intr-o tigaie sa se rumeneasca putin.
Ceapa o calim cu putin ulei, adaugam ardeiul gras dupa care adaugam carnea, completam cu putina apa si lasam sa fiarba pana este aproape fiarta carnea. Dupa ce carnea a fiert adaugam castravetii taiati rondele, sucul de rosii, condimentam si lasam sa mai fiarba cateva minute. Pentru a ingrosa putin sosul mancarii noastre am folosit 2 linguri de amidon alimentar, dizolvat intr-un pahar cu apa rece si am mai lasat putin mancarea sa fiarba.
La final adaugam patrunjelul verde.

Farfuria noastra s-a inveselit cu o mancare delicioasa, plina de culoare si aroma. Se serveste alaturi de o salata la fel de colorata de ardei copti cu putin usturoi.


Va dorim pofta buna, farfurii vesele si multa voiosie!!!

Reveniti pe site-ul nostru si pentru alte retete testate deja de noi !
Vizionati aceste retete pe canalul nostru de Youtube !


Ne puteti contacta la farfuriavesela@gmail.com !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu