31 ianuarie, 2020

Budinca de paine - Bread pudding

Un desert la care nu te-ai astepta sa fie atat de bun, un desert pe care il poti servi cu incredere  pentru ca ese grozav de bun. Am daruit catorva persoane aceasta prajitura si toti mi-au spus ca este delicioasa, nimeni nu a sesizat ca este cu paine.




Reteta in Lb Romana
Recipe in English





Ingrediente

800 ml lapte
200 gr frisca lichida
1 bagheta de paine
100 grame cicolata alba
300 grame zahar
varf de cutit de nucsoara
3 oua
2x8 grame zahar vanilinat
60 grame unt
esenta de vanilie
praf de sare

Se amesteca laptele cu frisca lichida.
Painea se rupe in bucati mici.
Se toarna laptele peste si se lasa sa se inmoaie pentru cel putin 10-15 min.
Ciocolata se toaca marunt.
Ouale se amesteca cu zaharul, si cu cel vanilinat, untul topit, esenta de vanilie ct si praful se sare, nucsoara si ciocolata tocata.
Se toarna amestecul cu oua peste painea cu lapte si se amesteca usor prin miscari de impaturire.
Se toarna totul intr-un vas termorezistent uns cu unt si se coace in cuptorul preincazit la 170 C pentru 40-50 min pana nu se mai misca compozitia din tava.
Se serveste calda sau rece.

Ingredients
800 ml milk
200 grams whipping cream
1 loaf of baguette 
100 grams white chocolate
300 grams sugar
pinch of nutmeg
3 eggs
2x8 grams vanilinated sugar
60 grams butter
vanilla extract
pinch of salt


Mix milk with whipping cream.
Break the bread into small pieces.
Pour the milk over and let it soak for at least 10-15 minutes.
Chop the chocolate.
Eggs mix with sugar, and vanilla, melted butter, vanilla extract, salt, nutmeg and chopped chocolate.
Pour the egg mixture over the breadcrumbs and mix gently by folding.
Pour everything into a heat-resistant oiled casserole and bake in the preheated oven at 170 C for 40-50 mins until the composition in the tray is no longer moving.
Serve warm or cold.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu