04 noiembrie, 2016

Prajitura cu cafea

Este un vis prajitura aceasta cu cafea. Blatul este unul fara faina, am folosit nuca macinata in locul acesteia, iar bezeaua cu gust de cafea este fina si se combina perfect cu nuca. Se coace putin in cuptor, doar 15 min la 180 gr C si se lasa tot in cuptor sa se racoreasca usor.
De crema ce sa va mai spun...este DELICIOASA! Este suficient? sa dezvolt putin.
Este tot cu cafea, o cafea pregatita la ibric, din cea de care bem in fiecare dimineata, doar ca am trecut-o prin sita sa nu aiba zat pentru ca vreau o crema fina. Ei bine cafeaua aceasta se fierbe cu zahar pana se obtine un sirop mai gros, cam ca o miere. Pentru a fi si mai gustoasa, am adaugat si 3 galbenusuri cat inca siropul era fierbinte, dar si ciocolata. Cand s-a racit se amesteca cu untul. Spumoasa, cremoasa, delicioasa!

Puteti vedea si voi pregatirea acestei prajituri chiar aici!

For English recipe visit me here http://happydish.club/coffee-dessert/ or watch the recipe in English https://youtu.be/shJWZIXl9Xc








Ingrediente

Blat 

8 albusuri
5 galbenusuri
220 gr nuci
100 gr zahar
un praf de sare
3x1.8 gr cafea instant (ness)





Crema 


250 gr unt
200 gr zahar
3 galbenusuri
100 gr ciocolata
100 ml cafea facuta la ibric si strecurata ca sa nu aiba zat




Prepararea blatului
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180 degree C si o tava cu dimensiunile (33x33 cm) se tapeteaza cu hartie de copt.
Se macina nucile cu robotul de bucatarie.
Albusurile se spumeaza cu un praf de sare si apoi treptat cu zaharul pana se obtine o bezea tare.
Se incorporeaza galbenusurile si cafeaua instant.
Se incorporeaza nucile.
Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita, se niveleaza si se coace la 180 gr C pentru 15 min si se lasa sa se racoreasca dupa coacere in cuptor cu acesta oprit.


Prepararea cremei
Se fierbe cafeaua cu zaharul pana se obtine un sirop mai gros.
Se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusurile, amestecandu-se rapid si energic cu un tel. Se adauga si ciocolata si se amesteca in continuare pana aceasta se topeste.
Se lasa acest amestec sa se raceasca.
Se spumeaza untul si se incorporeaza amestecul de cafea racit, adaugandu-se treptat cate o lingura din acesta.
Va rezulta o crema fina si gustoasa.

Asamblare
Blatul se taie pe verticala, in trei parti a cate 11 cm latime fiecare.



Se aşază prima foaie intr-o tava, cu fata in jos si se indeparteaza hartia de copt.
Se imparte crema in trei parti egale si se pune o parte peste prima foaie de blat.
Peste primul strat de crema se aşază o alta parte de blat, tot cu fata in jos si se scoate apoi hartia de copt, si iar se acopera cu o parte de crema.
La final se aşază ultima parte de blat (cu fata in jos), se indeparteaza hartia si se acopera toata prajitura cu crema.

Se poate decora cu ciocolata alba topita, cu boabe de cafea sau cu cacao....asta ramane la latitudinea voastra.
Se tine la frigider cel putin 2 ore inainte de a se portiona si servi.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

2 comentarii:

  1. buna, farfurioara generoaasa, fiindca esti, am descarcat de pe youtube reteta si paote fiindca sunt de moda veche, am venit si aici si am printat reteta si mai ramane sa o prepar in scurt timp. Multumesc farfurioara ca nu esti egoista ca alte... farfurii-blog, care ne arata si ne dau cu sic, adica puteti vedea ce am eu, respectiv retete, dar e interzis la printat.uite asa! Weekend placut si multumesc!
    cozia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Cozia,

      Nu am nici o problema cu printatul retetelor, daca m-ar deranja nu as mai fi pornit site-ul asta si le-as tine pentru mine in sertar, dar daca cat mai multa lume incearca sa gateasca acasa dupa retetele mele sau ale alotora mie mi-ar face mare placere. Ori ca ar printa omul reteta sau s-ar apuca cu pixul sa o copieze pe o hartie pentru mine este acelasi lucru, ma bucur ca cineva incearca sa pregateasca o reteta de a mea, de ce sa-l mai chinui cu tot felul de artificii. Iti multumesc pentru vizita si te invit sa revii daca iti face placere! Weekend minunat!

      Ștergere