16 septembrie, 2016

Prajitura cu crema de cocos si blaturi bicolore

Prajitura cu crema de cocos si blaturi bicolore este un desert simplu, arata foarte  bine si este foarte foarte buna.
Am pregatit un aluat pe care l-am impartit in doua parti si uneia i-am adaugat cacao si cafea instant, le-am copt, iar intre aceste doua foi pufoase de pandispan am asezat o crema cu fulgi de nuca de cocos.
Prajitura sta la rece cateva ore inainte de a fi portionata si servita pudrata cu zahar.

Reteta video o puteti urmari chiar aici!
You can watch the english version of this recipe here http://happydish.club/cake-coconut-filling-bicolor-sponge-cake/




Ingrediente 

Blaturi
4 oua
120 gr faina
10 gr praf de copt
10 gr zahar vanilat
100 ml lapte
100 ml ulei
un praf de sare
160 gr zahar
2 linguri de cacao
1 lingurita cafea instant
1 lingurita zeama de lamaie

Preparare

  • albusurile se spumeaza cu un praf de sare si cu zeama de lamaie  si se dau deoparte
  • galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu cel tos, se incorporeaza apoi uleiul, turnandu-se treptat pe parcurs ce se mixeaza
  • la fel se incorporeaza si laptele
  • se adauga o parte de faina si se aa cu telul, apoi praful de copt se adauga si se in corporeaza restul de faina
  • am adaugat bezeaua de mai devreme in aluat si am incorporat cu miscari largi
  • am impartit aluatul in doua parti egale si o parte am lasat-o alba, in cealalta am adaugat cacao si cafeaua instant si le-am amestecat bine in compozitie
  • am uns doua tavi egale cu unt si le-am tapetat cu faina si am turnat cele doua compozitii, fiecare in cate o tava (dimeniune tava 33x23 cm)
  • am copt cele doua blaturi la 180 gr C in cuptorul preincalzit
  • daca nu aveti doua tavi, coaceti blaturile pe rand


Crema 



  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 gr fulgi cocos
  • 50-70 gr unt
  • 5 linguri cu varf de amidon sau faina
  • 1 plic zahar vanilat


Se amesteca zaharul, fulgii de cocos, amidonul si cu laptele rece.
Se pune la foc mic si se amesteca continuu  cu telul pana se ingroasa. Cand crema s-a ingrosat se adauga zaharul vanilat si untul si se lasa sa se racoreasca.

Asamblare
Peste blatul cu cacao copt se aşază crema si se niveleaza, iar epste aceasta se aşază blatul alb si se preseaza usor. Se pune prajitura la frigider pentru cateva ore.
Se serveste pudrata cu zahar.


Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!



2 comentarii:

  1. Arata delicios:) daca am lapte de cocos cum procedez? Merci mult, te pup:)
    Miha

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. yum si mai bun, eu l-as folosi in locul laptelui de vaca. Te pup si eu, Miha si iti doresc, weekend frumos!
      Dana

      Ștergere