07 august, 2015

Placinta cu nectarine

Chiar daca e sufocant de cald afara, nectarinele cumparate din piata m-au impins de la spate sa pregatesc o placinta superba, si consumata rece cu o cupa de inghetata alaturi, suferinta caduroasa alaturi de cuptor a trecut ca prin minune.

Reteta video o puteti urmari aici!!!





Ingrediente

Blat

400 gr faina
200 gr unt
3 linguri zahar
100 ml apa rece
Un praf de sare
Umplutura

1 kg nectarine/piersici
60 gr amidon/faina
150 gr zahar
2-3 linguri pesmet
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilinat
Esenta de vanilie

Decor

1 ou
1 lingura de zahar


Cum am pregatit
Blatul
  • amestecam faina cu un praf de sare si cu saharul
  • untul rece, taiat cubulete l-am sfaramat cu ajutorul a doua cutite in acelasi castron cu faina
  • cand compozitia pare nisipoasa, adaug cate o lingura de apa rece pana cand capata forma unul aluat sfaramicios, nu trebuie sa framantam prea tare
  • am impartit aluatul in doua parti si l-am pus in frigider la rece
  • apoi intindem doua foi, una o asezam ca baza in tava, din cealalta am decupat inimioare 
Umplutura
  • nectarinele le-am oparit si le-am curatat coaja, le-am feliat si le-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si amidonul
Asamblare
  • intindem prima foaia in tava, peste ea presar pesmet,
  • am pus apoi umplutura, peste aceasta presaram putina scortisoara
  • deasupra asezam inimioarele de aluat
  • cu un ou batut undem aluatul de deasupra si presaram putin zahar
  • coptorul se incalzeste la 180 gr C si coacem placinta  pana cand capata o culoare rumenie deasupra
O placinta superba, tipic americana!

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu