02 iunie, 2015

Panna Cotta cu sos de capsune

Acest desert incantator, cremos, dar plin de prospetimea capsunelor, poate inlocui cu mare succes inghetata de vanilie. Se pregateste simplu, doar de un pic de rabdare am avea nevoie pentru ca desertul sa fie unul fara cusur. Dar cine mai cauta cusururi cand degusta minunatia cremoasa si sosul dulce, plin de aroma capsunelor!!???

Reteta o puteti urmari chiar aici!!!




Ingrediente - 4 portii
400 gr frisca lichida
120 ml lapte gras
100 gr zahar
1 plic zahar vanilinat
10 gr gelatina pudra

Sosul de capsune
400 gr capsune, spalate bine si taiate in bucati mai mici
175 gr zahar
175 ml apa
1 plic zahar vanilinat

Preparare

  • Gelatina se pune la hidratat in lapte pentru cateva minute
  • frisca si zaharul se pun intr-o cratita, la foc mic, pana cand frisca ajunge la punctul de fierbere (cand incep sa se formeze bule pe marginea cratitei), se ia de pe foc
  • gelatina se incalzeste 10 sec la microunde, si se toarna peste frisca, se amesteca bine
  • recipientele (cupe de inghetata, pahare, canute) se ung cu putin ulei, apoi se toarna in aceastea compozitia de frisca
  • se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se pun in frigider pentru 2-3 ore, cat sa se inchege bine
Sosul se prepara astfel
  • apa si zaharul se pun la fiert pentru 7-10 min
  • capsunele se adauga peste sirop si se lasa doar sa dea un singur clocot
  • se marunteste cu un blender pana capata consistenta unui sos
Desertul se serveste fie in recipientele in care ati turnat crema de frisca, fie se rastoarna pe farfuriute, alaturi de sos de capsune turnat din belsug peste desert si se decoreaza cu frunzulite de menta si capsune proaspete.

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu