22 mai, 2015

Prajitura cu crema si glazura de ciocolata

Pentru iubitorii de ciocolata, printre care ne numaram si noi, prajitura aceasta este ideala. Blatul pufos, crema cu cacao, incredibil de fina si gustoasa, glazura de ciocolata crocanta, se imbina perfect in acest desert special. Placerea cu care o servim alaturi de familie, si de ce nu, de o cupa de inghetata, este maxima.





Ingrediente


Blat

6 oua
6 linguri (80 gr) zahar
6 linguri (60 gr) faina
10 gr praf de copt
Esenta de vanilie
1 praf de sare
Crema

500 gr margarina
4 oua
300 gr zahar
4 linguri apa
2 esente rom
10 gr gelatina
-------
500 gr gem
Glazura
100 gr ciocolata
100 ml frisca lichida
40-50 gr unt


Preparare

Blatul

  • spumam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul
  • galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie, si le incorporam in bezeaua pregatita
  • faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca in aluat, cu miscari usoare pentru a nu se lasa bezeaua
  • coptorul se incalzeste la 180 gr C
  • aluatul se toarna in tava (36x36 cm) tapetata cu hartie de copt, se uniformizeaza, si se coace
  • se lasa sa se raceasca complet, se taie pe jumatate, pe lungime si se scoate de pe hartia de copt
Crema
  • gelatina se hidrateaza in putina apa
  • ouale, zaharul si apa se amesteca cu telul, pe baie de aburi pana se ingroasa putin, apoi se lasa sa se tempereze
  • gelatina hidratata si topita la microunde 10 sec, se amesteca in compozitia anterioara
  • se spumeaza margarina si se adauga crema de oua pana se incorporeaza complet
  • se adauga esenta de rom
  • se tine la rece 10-15 min sa se mai intareasca
Glazura
  • se amesteca ciocolata, frisca lichida si untul, pe baie de aburi, pana se omogenizeaza, dar nu se fierbe
  • se lasa sa se tempereze
Asamblare prajitura
  • pe o tava se aşază o jumatate de blat, se unge cu jumatate din cantitatea de gem, 
  • apoi cu un sfert din crema
  • se aşază a doua jumatate de blat
  • restul de crema se pune intr-un pos sau intr-o punga crestata la un colt, si se traseaza dungi de-a lungul blatului, in doua straturi
  • se da la rece prajitura, pentru inca 10 min
  • se pregateste glazura si apoi se toarna peste toata suprafata desertului, se uniformizeaza cu o pensula
Desertul se tine la rece pana in momentul servirii.

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!





2 comentarii: