28 aprilie, 2015

Lapte de pasare

Incepe sezonul deserturilor reci si din aceasta gama face parte si "Laptele de pasare". Ingrediente putine si la indemana, desertul acesta poate inlocui inghetata, care ar fi prea rece pentru cei mici.
Cremos, fin si foarte interesant "Laptele de pasare" ajunge acum si la voi prin reteta pregatita de mine si pe care o puteti urmari chiar acum!





Ingrediente - 6 portii

Insulitele de bezea  

4 albusuri
50 gr zahar tos
1 plic zahar vanilinat
un praf de sare

Crema

1 litru lapte
4 galbenusuri
150 gr zahar
1 plic zahar vanilinat

Preparare

  • Laptele se pune la foc mic.
  • albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, cu 50 gr zahar si cu zaharul vanilinat, pana cand devin lucioase si zaharul s-a topit
  • cand laptele fierbe, se micsoreaza temperatura focului, si se pun galuste de bezea, care se tin in lapte 2-3 min si se intorc pe ambele parti
  • galustele de albus se scot pe un platou
  • galbenusurile se freaca cu 150 gr zahar+zahar vanilinat, apoi se amesteca cu laptele (l-am strecurat) pe care l-am lasat sa se tempereze, sa nu mai fie foarte fierbinte, si care se adauga peste galbenusuri in fir subtire, pentru a nu se face omleta
  • amestecul de lapte si oua se pune iar in cratita si fie pe baie de aburi, fie direct pe aragaz, dar la foc mic, si amestecand continuu, se lasa pana se ingroasa putin
In boluri pentru inghetata sau in pahare frumoase se aşază, cu polonicul, crema, se adauga 3 bulgarasi de bezea si se decoreaza fie cu un caramel, fie cu fulgi de migdale rumenite in tigaie, ca si in cazul meu.

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu