10 martie, 2015

Negresa de post

Pregatesc aceasta prajitura in zilele de post, cand avem pofta de ceva dulce si este foarte foarte buna. Cateva ingrediente simple si desertu-i gata!!!
Reteta video chiar acum!!!



Ingrediente

50 (3 linguri) gr zahar
350-400 gr gem de prune sau alt gem care va place, dar sa fie foarte scazut
100 gr nuca tocata cu cutitul (puteti folosi alune, arahide sau nuca de cocos)
5 gr praf de copt
3 linguri cacao
2 plicuri zahar vanilinat
300 ml apa minerala
100 ml ulei vegetal
1 praf de sare

 Glazura
260 gr faina
50 gr zahar
50 gr margarina
2 linguri cacao

Decoram cu fulgi de migdale, nuca macinata, nuca de cocos...

Preparare

- se amesteca ingredientele uscate cu uleiul, apoi se adauga apa minerala
- se incorporeaza gemul si nuca
- se adauga faina treptat, amestecand cu telul
- cuptorul se incalzeste la 180 gr C
- tava (20x30 cm) se captuseste cu hartie de copt si se toarna aluatul in aceasta
- se coace aprox 35-40 min
- dupa coacere se pregateste glazura intr-o cratita, amestecand ingredientele cu telul, intr-un singur sens. Se fierbe glazura pentru 5 min dupa care se toarna fierbinte peste blatul copt
- se decoreaza cu fulgi de migdala sau nuca macinata.

Va asteptam in continuare si pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele noastre nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!



5 comentarii:

  1. Se poate inlocui apa minerala cu lapte?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu sa va spun, pentru ca fiind prajitura de post, laptele nu are ce cauta.....nu am pus lapte niciodata in aceasta reteta

      Ștergere
    2. Da , eu am facut cu lapte de soia ca sa fie tot de post

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. 260 grame...am scris faina la glazura din greseala, dar si in film poti gasi detaliile. Multumesc pentru vizita si iti doresc o zi frumoasa!

      Ștergere