25 ianuarie, 2015

Rulouri glazurate cu scortisoara

 Vremea de indeamna sa ne cuibarim la caldura, sa urmarim filmul preferat si sa savuram  o cana de ceai si un rulou cu scortisoara.....ce mai, duminica perfecta!!!

Reteta video pentru rulourile glazurate cu scortisoara o puteti urmari chiar aici!!!




Ingrediente
500 gr faina cernuta
10 gr drojdie uscata
100 ml lapte
100 gr zahar
1 praf de sare
3 oua
100 gr unt topit
150 gr smantana fermentata
zahar vanilinat
coaja rasa de la o lamaie

Umplutura
50 gr unt la temperatura camerei
2 lingurite scortisoara pudra
50 gr zahar

Glazura
150 gr crema de branza
100 gr zahar pudra
50 gr unt topit
zahar vanilinat
lapte 4-6 linguri

Pregatim aluatul
Amestecam toate ingredientele uscate, apoi adaugam ouale batute putin cu furculita, untul topit, laptic caldut, smantana, coaja rasa de lamaie, amestecam cu o spatula dupa care framantam aluatul cu mainile, 5-10 min, pana nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura se pregateste frecand toate ingredientele enumerate, pana rezulta o pasta.

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde in foaie dreptunghiulara, se unge cu pasta de scortisoara, se ruleaza, si se taie bucati de 6 cm care se aşază, in pozitie verticala) in tava unsa cu unt. Se mai lasa la crescut 10 min apoi se pune in cuptorul incins, la 180 gr C pana cand se vor coace si rumeni.

Glazura o pregatesc amestecand branza cu untul, zaharul pudra, zaharul vanilinat. Pentru a ajunge la consistenta unei smantani mai lichide, adaugam treptat lapte si amestecam.

Glazura se toarna peste rulourile scoare din cuptor, se lasa cel putin 10-15 min sa se racoreasca inainte de  a fi servite.

Aromat, cremos, foarte parfumat!!! Acesta a fost desertul meu, pe care sper sa-l incerci si tu!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu