15 ianuarie, 2019

Pateuri cu branza

Va vorbesc astazi despre inca un preparat care pentru mine este incarcat de amintiri si anume, pateul cu branza. Cine ar fi crezut ca aceste simple triunghiuri umplute cu branza iti pot trezi atatea amintiri?! Ei bine da, uneori cele mai simple arome te fac sa simti din nou parfumul copilariei.
Am crescut la Ploiesti, intr-un bloc inalt de 10 etaje, iar la parterul blocului, in urma cu mai bine de 30 si de ani, chiar 40, se afla o patiserie care vindea pateuri calde cu branza si bere la halba. Berea nu m-a incantat niciodata, in copilarie nici atat, dar pateurile erau ca un magnet. Cand din cuptoarele incinde ieseau pateurile rumenite, aroma lor urca pana la etajele superioare ale blocului si noi, copii ne ingramadeam sa fim primii, sa cumparam delicioasele triunghiuri de care nici nu ne puteam apropia pentru ca umplutura lor frigea foarte tare.
Cam acestea sunt amintirile mele legate de pateurile cu branza si m-am gandit sa fac si eu varianta lor de casa.









Ingrediente
1 kg branza telemea de vaca
5 oua
375 grame iaurt
30 grame gris
200 ml ulei
400-500 gr foi subtiri de placinta
Branza a dat-o pe razul mare si am amestecat-o cu trei dintre oua si cu grisul.


 Iaurtul se amesteca cu doua oua si cu uleiul.

 Foile se ung cu o lingura-doua din amestecul de iaurt, se impaturesc
 in trei, pe lungime
 Se pune branza la un capat al foii
 si se impatureste sub forma unui triunghi
 Se procedeaza la fel cu toate foile.
 Se asaza pateurile in tava, pe hartie de copt, se mai ung pe deasupra cu amestec cu iaurt
 Se coc in cuptor la 200 grade C pentru 15-20 min, cat sa se rumeneasca deasupra.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu