11 mai, 2018

Cheesecake cu fructe de padure

Atata explozie de verde vad pe fereastra, toti copacii s-au imbracat in vesminte intense si florile au inceput si ele sa se umple de petale. Ma bucur de toate aceste minuni ale naturii de parca le vad pentru prima data, desi in fiecare an frumusetile acestea se repeta, dar parca niciodata la fel.









Ingrediente

Blat 
100 grame unt
70 grame zahar
2 galbenusuri
8 grame zahar vanilinat
70 grame smantana acra
140 grame faina
10 grame praf de copt


Umplutura 

500 grame branza proaspata de vani
140 grame zahar
8 grame zahar vanilat Burbon
2 linguri de amidon
2 galbenusuri
200 grame fructe de padure







Bezea 
4 albusuri
70 grame zahar
8 grame zahar vanilinat
1 lingura zeama de lamaie
un praf de sare




Pregatesc aluatul pentru blat, spumand untul cu zaharul si apoi cu celelalte ingrediente: galbenusurile, smantana acra




 La final praful de copt si faina.
 Se toarna aluatul in tava pentru blat de tort cu diametrul de 22 cm. Tava am captusit-o cu hartie de copt atat la baza cat si pe margini. Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aprox 10 min.

Umplutura se pregateste cat timp blatul se coace in cuptor. Se mixeaza branza cu zaharul, galbenusurile si amidonul.
 Peste blatul care nu este copt in totalitate asez umplutura si o nivelez.
 Am pus si fructele pe care eu nu le-am lasat sa se dezghete. Si am pus din nou la copt prajitura pentru inca 15-20 min.

Intre timp pregatesc bezeaua, spumand albusuriel cu un praf de sare, apoi cu zaharul si mixez pana cand bezeaua este lucioasa si tare. Am adaugat si o lingura de zeama de lamaie pentru a sta si mai batoasa.
 Cand si umplutura s-a copt asez bezeaua si o nivelez si iar prajitura merge la cuptor pentru 5-10 minute cat bezeaua sa prinda culoare.

 Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se pune la rece pentru cateva ore.





Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu