11 noiembrie, 2017

Prajitura cu foi cu nuca si cacao

Parca miroase a sarbatori deja, chiar si la televizor au aparut reclame cu specific de iarna, dar si la mine in bucatarie parca a venit Craciunul cu aceasta prajitura delicioasa.
Nu este greu de pregatit, dar este foarte foarte buna.







Ingrediente

Foi (4 buc)

450 grame faina
100 grame unt la temperatura camerei
160 grame zahar
100 grame nuca macinata
2 oua
2 linguri cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2-3 linguri de lapte


Crema

600 ml lapte
40 grame amidon/faina
20 grame cacao
180 grame zahar






Glazura

100 grame ciocolata
3 linguri de lapte

50 nuci macinate- decor



Pregatirea foilor

Se amesteca ingredientele uscate (faina, zaharul, cacaoa, nucile macinate, bicarbonatul de sodiu) si apoi se adauga ouale si untul. Se  framanta, iar daca mai este nevoie de adauga treptat cate o lingura de lapte rece pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat ferm.





Se imparte in 4 parti egale ce se tin la frigider pentru 30 minute.

Se intinde fiecare bucata de aluat pe dosul tavii pudrata cu faina si se coace la 180 grade C pentru 7 min.

Se continua si cu celelalte 3 in acelasi mod.

Pregatirea cremei

Se amesteca zaharul cu amidonul si cu cacao, apoi se adauga laptele rece.

Se fierbe pe aragaz, la foc mic, amestecandu-se continuu pana se incheaga.

Se lasa pentru 15 minute sa se racoreasca.


Asamblarea prajiturii

Se imparte crema intre cele 4 foi coapte si se lasa prajitura la rece pana a doua zi.



 Se topeste ciocolata cu laptele si se toarna deasupra prajiturii si se presara nuca macinata.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu