04 octombrie, 2017

Pateuri cu carne de pui

Ieri am avut chef de framantat aluat. Mi se pare incredibil cum amestecand faina cu cateva lichide si framantand bine bine de tot rezulta pufosenia asta de aluat. Dar nu l-am lasat asa simplu, nu..., i-am pis si carnita de pui amestecata si ea cu condimente, ceaap si ardei capia...
Ne plac mult, sunt destul de simplu de pregatit....se aseamana cu niste pizza...dar mie imi plac cu iaurt.








Ingrediente

Aluat 

500 grame faina
1 lingura zahar
1 lingurita sare
7 grame drojdie uscata
100 ml ulei
150 sau chiar un pic mai mult lapte sau apa calduta

Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat ce se va lasa la dospit. Aluatul nu trebuie sa fie tare sau foarte vartos, asa ca adaugati lapte suficient si framantati bine. Cu cat aluatul este mai mult timp framantat cu atat va fi mai pufos.




Umplutura

500 grame carne tocata de pui
1 ceapa
1 ardei capia
sare, piper,
1 lingurita boia dulce
1 lingurita busuioc uscat
patrunjel verde





Cat aluatul sta la dospit, ceapa se innabusa cu cateva linguri de apa, se adauga ardeiul taiat marunt, carnea si condimentele. Se amesteca bine pana cand carnea se gateste si scade sucul pe care si-l lasa. La final se adauga patrunjelul tocat marunt.



Aluatul se imparte in 12 bucati.
Fiecare bucata de aluat se intinde cu suctitorul pe masa unsa bine cu ulei si se impatrureste in trei.
In centrul pachetelului se face o usoara adancitura si se adauga din umplutura cu carne.




Se pun in tava cu hartie de copt si unsa cu putin ulei si daca avem timp, le mai putem lasa in tava 15-20 minute, daca ne grabim le punem la cuptor, la 180 grade C pentru 20-30 min.

Se servesc caldute, cu iaurt.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu