05 iulie, 2017

Bulion de corcoduse

Corcodusele acestea imi starnesc amintiri din copilarie. In satul bunicilor mei se numeau "zarzăre". Bunica pregatea din ele gem sau un bulion pentru acrit ciorbele iarna.
Eu astazi am dat o raita in corcodusul din apropiere si am cules fructele cat inca sunt necoapte. Mai au cateva zile de stat la soare pentru a fi coapte si atunci se poate pregati gem din ele, la acest moment sunt bune de bulion.







Ingrediente

6 kg corcoduse
3-4 linguri de sare
0.500-1 litru de apa
4 pastilie aspirina (acid acetilsalicilic)


Corcodusele se spala, se curata de frunze si codite.
 Se pun la fiert cu putina apa, eu am pus cam 500 ml.
 Se fierb aprox 10 min pana incep sa se sparga si sa isi lase sucul.
 Se trec printr-o sita, presandu-le cu polonicul pentru a indeparta samburii si cojile.
 Pasta se pune din nou la fiert, la foc potrivit, amestecandu-se din cand in cand pana cand bulionul scade suficient. Eu le-am fiert cam o ora si aproape de final am pus si cateva linguri de sare. Se gusta sa nu fie foarte sarat.
Am pus si 4 aspirine in acest amestec, cat inca este fierbinte pentru a fi sigura ca vor tine pana la iarna.
Se toarna cat este fierbinte in sticle si borcane.
 Se inchid ermetic cu capace potrivite.
Se acopera cu un prosop gros sau o patura si se lasa sa ajunga la temperatura bucatariei.


Se pot depozita in camara racoroasa si folosi la iarna.



Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu