25 aprilie, 2017

Tort imbulinat

Nu am pregatit acest desert pentru vreo ocazie speciala...dar insusi tortul acesta este special si deosebit. De glazura nici nu mai vorbesc ca este in mare trend acum glazura oglinda.







Ingrediente
Tort imbulinat cu glazura oglinda

Buline

80 gr fulgi de nuca de cocos
50 gr zahar pudra
2 galbenusuri
8 gr zahar vanilinat
200 gr crema de branza
30 gr amidon







Blat

150 gr zahar pudra
4 galbenusuri
6 albusuri
100 gr ciocolata
2 linguri cacao
15 gr amidon
20 gr faina
5 gr praf de copt
8 gr zahar vanilinat
esenta de rom
un praf de sare


Glazura

150 gr zahar
50 gr cacao
150 ml apa
100 ml smantana pentru frisca
5 gr gelatina granule











Preparare

Pentru pregatirea bulinelor am amestecat toate ingredientele si am obtinut o pasta pe care am modelat-o sub forma unor bile de marimea unor nuci, tavalindu-le prin amidon.
Le pastram la rece pana suntem gata si cu aluatul pentru blat.



Am topit ciocolata cu esenta de rom si am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra. Cand ciocolata s-a temperat pentru un minut, o adaug peste galbenusuri si amestec bine.
Amestec ingredientele uscate - faina, amidonul, pudra de cacao si praful de copt.



Albusurile le-am spumat cu un praf de sare si cu zaharul vanilinat.
Am incorporat bezeaua in compozitia cu ciocolata si apoi am adaugat si ingredientele uscate.



In tava rotunda am pus hartie de copt la baza si am asezat bulinele dupa care am turnat aluatul.
Coacem prajitura in cuptorul incalzit la 180 gr C pentru 30-35 min si o lasam sa se racesca in cuptor.


Glazura se pregateste simplu si arata foarte bine pe tort.

Mai intai se hidrateaza gelatina in putina apa.

Pentru glazura am amestecat zaharul cu pudra de cacao, restul de apa si laptele si le-am pus pe foc sa fiarba pentru aprox 7 min cat sa se lege putin.

Se ia sosul de pe foc si se trece prin sita si se lasa cateva minute sa se racoreasca (aprox 5 min).
Se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine si se mai lasa iar, la temperatura camerei pentru 15 minute.


Pentru ca baza prajiturii este intotdeauna uniforma eu am rasturnat tortul pe un platou si am turnat glazura peste acesta, avand grija sa acopar toate partile.


Se tine la rece pentru 1-2 ore inainte de servire.


Tort imbulinat cu glazura oglinda
Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Va doresc o zi minunata, plina de soare si nu uitati sa fiti veseli!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu