07 aprilie, 2017

Rulada cu blat cu cacao si crema fina cu mascarpone

Astazi vreau sa va incant cu acest desert minunat, o rulada cu blat cu cacao si crema fina cu mascarpone. Fie ca pregatiti aceasta rulada pentru o ocazie speciala din viata voastra sau pentru un weekend dulce este o alegere potrivita. Sper ca veti incerca si voi acest desert, mai ales pentru ca se apropie Sarbatoarea Floriilor si Pastele, asa ca ocaziile nu vor lipsi.




Ingrediente
Rulada cu crema de mascarpone


Blat
6 oua
100 grame zahar
50 grame faina
2 linguri cacao
10 grame praf de copt
6 linguri apa fierbinte
1 praf de sare

Crema
200 gr frisca lichida
100 grame zahar pudra
250 grame mascarpone sau crema de branza

Glazura
100 grame ciocolata
50 grame unt

Blatul
Amestec faina cu cacao si praful de copt.
Albusurile le spumez cu un praf de sare si cand bezeaua este tare adaug zaharul in ploaie si cate o lingura de apa fierbinte.
Incorporez galbenusurile si apoi ingredientele uscate amestecate anterior.
Torn aluatul in tava de la cuptor (36 x36 cm), tapetata cu hartie de copt si coc blatul in cuptorul pe gaze la 170 grade pana cand blatul este usor rumenit si copt, aprox 15-20 min.
Dupa ce s-a copt si racorit usor, il rastorn pe o alta hartie de copt si bine ar fi o pudrati cu o lingura de zahar pudra sa nu se lipeasca. Se indeparteaza hartia pe care s-a copt si se ruleaza cu cea noua. Se lasa sa se raceasca.



Crema
Se spumeaza frisca.
Crema de mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si apoi se combina cu frisca batuta.

Cand blatul s-a racit, se desface si se intinde crema pe toata suprafata si se ruleaza la loc, avand insa grija sa nu prindeti hartia in interiorul prajiturii.
Se pregateste glazura, topindu-se ciocolata impreuna  cu untul si se glazureaza prajitura.
Se pune la rece, in frigider, pentru cel putin o ora inainte de a se portiona si servi.




Se mai poate decora cu diverse decoratiuni comestibile din zahar, eu am folosit niste fluturasi multicolori.


Rulada cu crema de mascarpone
Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Va doresc o zi minunata, plina de soare si nu uitati sa fiti veseli!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu